Поділитись:

У Фейсбуці збирається група підтримки дніпровського стрілка Артемія Рябчука

Понеділок, 31 січня 2022, 17:23
У Фейсбуці збирається група підтримки дніпровського стрілка Артемія Рябчука

У Фейсбуці з'явилася група підтримки дніпровського стрілка Артемія Рябчука, який 27 січня вбив п'ятьох людей. 

Військовослужбовець Нацгвардії України з Одеської області, під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців, після чого втік зі зброєю. Ще п'ятеро людей отримали поранення. Серед загиблих також цивільна жінка, які Рябчук вистрелив у голову, коли та відмовилася випускати його з території військової частини. 

Спільнота на підтримку Рябчука з'явилася у Фейсбуці нещодавно. Тут вже майже 5 тисяч підписників. У спільноті активно збирають гроші на адвокатів для стрілка, а також всіляко виправдовують і захищають хлопця. 

«В частині, де служив Артем, коїться щось жахливе... Що за духи там витають? Таке враження, що це полон для наших нормальних хлопців... Нам треба не мовчати, захищати права солдатів. Будемо надіятись на краще. Бог нам допоможе», – пише користувачка Таня Зоук

Решта ж радить, як знайти надійних захисників та до чого апелювати в суді. Всі дописи у спільноті жваво коментують та обговорюють. Користувачів, які не згодні з позицією адміністраторів групи, закликають блокувати. 

У Фейсбуці збирається група підтримки дніпровського стрілка Артемія РябчукаУ Фейсбуці збирається група підтримки дніпровського стрілка Артемія РябчукаУ Фейсбуці збирається група підтримки дніпровського стрілка Артемія РябчукаУ Фейсбуці збирається група підтримки дніпровського стрілка Артемія Рябчука 

Нагадаємо: 27 січня у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу "Південмаш" солдат строкової служби розстріляв варту військовослужбовців Національної гвардії. Внаслідок інциденту загинуло п'ятеро людей. Також п'ятеро отримали вогнепальні поранення. У місті Дніпро було запроваджено поліцейську операцію «Сирена». 

Солдата, який розстріляв товаришів по службі, затримали. При ньому знайшли автомат Калашникова, з якого, ймовірно, він вів вогонь. Глава МВС Денис Монастирський наголосив, що злочинець понесе найсуворішу відповідальність, передбачену законом України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 квітня 2024
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024
17 березня 2024