Поділитись:

Назвали стукачем: дніпровський стрілець розповів, як вбивав своїх побратимів (відео)

Четвер, 27 січня 2022, 13:34

У Дніпрі строковик Артемія Рябчук розстріляв караул нацгвардійців, з яких п’ятеро загинули на місці. Ще п'ятеро військових зазнали поранень, троє з них перебувають у важкому стані.

Затриманий солдат строкової служби Артемій Рябчук розповів, як вбивав своїх товаришів по службі. В оточенні правоохоронців він усміхався та не хотів, щоб його знімали на камеру.

За словами Рябчука, перших він застрелив солдата строковика та військовослужбовця за контрактом. Після чого взяв боєприпаси та почав вибиратися з території заводу.

Відео із розповіддю затриманого з'явилося у Telegram.

«Я сиджу в тривожній групі, тривожна група у нас має автомат. Автомат охороняється в ставниці. Ставниця – це скринька така, яка замикається металевим ключем. Я беру автомат, у нас підсумки є такі, бежевого кольору, там два магазини по 10 набоїв. Я споряджу перший магазин і стріляю по тих двох, які знаходяться в КЗЗ (збройова кімната, - ред). Там було два строковики й один контрактник, і один строковик примудрився втекти», – розповідає Рябчук.

Стрілок також розповів, що просив робітницю заводу відчинити двері, щоб він зміг вибратися із приміщення. Жінка йому відмовила, після чого солдат вистрілив у неї.

«Я знаю, що операторка зв'язується з частиною кожні 30 хвилин для доповіді обстановки. Я, щоб вона не довго жила пальнув по ній. Після чого у відкритий сейф заходжу, забираю всі ріжки, які зміг закинути в ранець. Жінка мене не випускала (з будівлі заводоуправління, – ред) я говорю: відкрийте, треба терміново вийти. Я вистрілив їй у голову. Після чого я відкрив одну з дверей виходу і почав палити по дверному замку, сподіваючись, що можна буде пройти туди. У мене нічого не вийшло», – каже затриманий

Також він зазначив, що розгулював зі зброєю житловими районами й шукав, де ховатися. Але зрештою спіймав попутку і виїхав за місто. Крім того, Артемій розповів, що залишив частину боєприпасів у занедбаній будівлі.

«Я блукав заводом, знайшов місце, через яке я зможу перестрибнути, перерізав дріт, перестрибнув через огорожу. Після чого вийшов за територію заводу, почав петляти по житлових районах, шукати, так би мовити, притулок. Потім вийшов на трасу і зловив там машину. За кермом була жінка, вона мене підкинула до лівого берега. Після чого я пішов куди очі бачать. Там заброшка є, там, до речі, рожки скинув», – зізнався стрілок.

Депутатка від «Слуги народу», член комітету з правоохоронної діяльності Юлія Яцик повідомила, що, за її інформацією, Рябчука цькували на службі.

«Два місяці тому він попередив бійку між солдатами. Повідомив керівництву. Останні не вжили жодних заходів, визнали його "стукачем" та почали з нього знущатися. Він спеціально чекав два місяці, щоб отримати автомат та помститись. Про вчинене не шкодує», – написала Яцик у фейсбуці.

Вона підкреслила, що це «не виправдовує поведінку нацгвардійця», але може стати підставою притягнути до відповідальності інших службових осіб.

Нагадаємо, 27 січня у місті Дніпро солдат термінової служби розстріляв варту військовослужбовців Національної гвардії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
22 березня 2024
20 березня 2024
17 березня 2024
01 березня 2024
23 лютого 2024
12 лютого 2024