Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 3 лютого

Четвер, 03 лютого 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 3 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за четвер, 3 лютого.

Про дитину в батареї

Сьогодні о 10:40  до Служби порятунку надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги дитині, яка застрягла у гарячій батареї опалення в будинку на вулиці Винниченка,16, у Луцьку.

На виклик направили рятувальників 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини та аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Волинській області.

На щастя, рятувальникам вдалося звільнити дитину без застосування механізованого обладнання.

Про контролерів

У Луцьку по-новому перевірятимуть оплату проїзду у громадському транспорті. Про це стало відомо сьогодні під час позачергового засідання виконкому Луцької міської ради. 

На засіданні внесли зміни у порядок здійснення контролю оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування Луцької міської територіальної громади. Відтак, контроль на маршрутах буде проводитися щодня.

Як доповів начальник відділу транспорту Віктор Главічка, через приєднання населених пунктів до Луцької ТГ не було передбачено здійснення контролю у приміських автобусних маршрутах. За словами чиновника, організація здійснення контролю покладається на перевізника. 

Члени виконкому підтримали проєкт рішення. До слова, передбачається, що з контролером також буде залучена організація, співробітники якої будуть у формі та з боді-камерами для відеофіксації порушників.

Про ліквідацію облавтодору

Працівники дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» у грудні 2021 року отримали повідомлення про ліквідацію підприємства і скорочення штату. Про це Суспільному розповів машиніст філії «Луцький райавтодор» Віктор Чикор. Чоловік каже, що зарплату не отримують уже п'ять місяців.

Ще один працівник «Луцьк райавтодору» Микола Крищук розповів, що у зв'язку з ліквідацією підприємства написав заяву на перехід до Львівського облавтодору.

«Мали переходити із 2 лютого, але при такій ситуації, що снігопад, якщо людей скоротять, то не буде кому працювати, то ще продовжили на місяць», – додає чоловік.

Директор Волинського облавтодору Руслан Мандзюк підтвердив інформацію, що підприємство у процесі ліквідації. Розлогого коментаря не надав.

Зі слів начальника філії «Луцький райавтодор» Олега Калинюка, на разі створена ліквідаційна комісія, яка займається припиненням роботи «Волинського облавтодору». Нині підприємство працює як субпідрядник Львівського облавтодору.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів