Поділитись:

Нардеп від «Слуги народу» Стернійчук саботує на Волині відкликання депутатів (відео)

Четвер, 03 лютого 2022, 13:45
Нардеп від «Слуги народу» Стернійчук саботує на Волині відкликання депутатів (відео)

Сумно, але ми вже звикли до «зашкварів» депутатів від президентської партії. Кнопкодавство, сексизм, листування із секс-працівницями під час пленарних засідань, п’яна їзда за кермом. І звикли до того, що «слуги народу» ці всі речі намагаються приховати. Чергове цьому підтвердження – нещодавнє розслідування Української правди, де надані свідчення щодо вини у скандальній ДТП депутата від «Слуги» Олександра Трухіна.

Натомість не відстають від київських  колег і наші місцеві, волинські. Дивлячись на безкарність своїх старших столичних братів і сестер, прикривають і на Волині місцевих депутатів, які ганьблять партію.

Так, голова політсили Олена Шуляк заявила, що «Слуга народу» збирається відкликати місцевих депутатів, застосувавши положення про імперативний мандат.

«На центральному рівні ми вже подивилися, попрацювали з юристами. Але оскільки цю процедуру ми проходимо вперше, хотілося б, щоб вона була максимально прозорою, зрозумілою для всіх учасників: чому до того чи іншого депутата місцевої ради це застосовується. Необхідно проаналізувати всі голосування, відвідування пленарних засідань сесій, постійних комісій», – сказала політик.

За її словами, є попередній список із 61 місцевих депутата з усієї країни, яких збираються відкликати.

«Згідно із законодавством, імперативний мандат застосовується у разі, якщо депутат не ввійшов до фракції, був виключений з неї або коли він не голосує відповідно до рішень фракції. Водночас ми обов'язково моніторимо ситуацію щодо того, чи працює місцевий депутат узагалі, тому що якщо він не відвідує засідань без поважної причини, то він не повинен представляти інтереси виборців, оскільки просто не виконує своїх обов'язків», – пояснила Шуляк.

27 січня відбулося засідання одного з керівних органів партії «Слуга народу» – Національної ради громад, членами якої є голови всіх обласних організацій, на якому мали обговорювати безпосередньо кандидатури місцевих депутатів, щодо яких застосовуватиметься імперативний мандат.

Як думаєте, скільки на Волині депутатів від президентської політсили, яких подадуть на виключення?

Голова Волинської обласної організації «Слуги народу», народний депутат Валерій Стернійчук після засідання написав таке у своєму Telegram-каналі:

«Обговорили алгоритм застосування імперативного мандату. Відразу скажу, що під першу хвилю у нас потрапляє один депутат Камінь-Каширської райради. Маю надію, що після проведення профілактичної роботи з депутатами-«порушниками» не доведеться масово застосовувати «імперативку», – написав народний депутат.

Нардеп від «Слуги народу» Стернійчук саботує на Волині відкликання депутатів (відео)

Оце так! Тобто про депутата Луцької міської ради Андрія Костенка, який більше як пів року не ходить на пленарні засідання сесії та засідання комісії, навіть не йдеться. Хоча він чітко потрапляє під критерій, окреслений головою партії пані Шуляк: «не відвідує засідань без поважної причини».

Хоча причину, чому Костенко не відвідує міську раду, його партійці таки озвучили. Виявляється, депутат більш, ніж пів року не виконує своїх обов’язків тому, що у нього «помер батько». Принаймні про це на звіті фракції «Слуги народу» у Луцькій міській раді заявив її голова Роман Бондарук. Саме тому, за його словами, Андрієві Костенку потрібно дати «другий шанс».

І як підсумок, редакція сайту новин Луцька «Конкурент» отримала відповідь на інформаційний запит від народного депутата Валерія Стернійчука щодо застосування імперативного мандату у Волинській області. У ній йдеться про те, що внесення пропозиції щодо відкликання депутата місцевої ради приймається на зборах (конференції) цієї організації.

Збори ж Волинської обласної організації ПП «Слуга народу» про внесення пропозиції щодо відкликання депутатів місцевих рад не відбувалися. Відповідні рішення щодо відкликання, в тому числі депутата Луцької міської ради Костенка Андрія Олександровича, не приймалися.

Нардеп від «Слуги народу» Стернійчук саботує на Волині відкликання депутатів (відео)

Нардеп від «Слуги народу» Стернійчук саботує на Волині відкликання депутатів (відео)

Хоча згідно зі статутом партії саме голова місцевої організації має повноваження скликати такі збори. І те, що Валерій Стернійчук їх досі не скликав, навіть попри чітку позицію голови партії пані Шуляк, – очевидний факт.

Напевне, «Слузі народу» не досить трухіних, яременків, брагарів, ковальових. Партія силами своїх регіональних керівників намагається виростити місцевих «зашкварених» депутатів. І ситуація із не/відкликанням депутата Андрія Костенка – яскраве тому свідчення.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 листопада 2023
20 жовтня 2023
24 лютого 2023
11 лютого 2022
09:30
26 серпня 2021
27 квітня 2021
23 вересня 2020
26 серпня 2020
03 червня 2020