Поділитись:

Деяких волинських «слуг народу» відкличуть, кого саме – таємниця

Четвер, 20 січня 2022, 16:30
Деяких волинських «слуг народу» відкличуть, кого саме – таємниця

У президентській партії «Слуга народу» заявили, що застосують імперативний мандат і відкличуть із місцевих рад 61 одного депутата. До списку потенційних кандидатів «на виліт» потрапили й депутати місцевих рад Волині. Однак хто саме – досі точно не відомо. 

Про підготовку списку кандидатів на позбавлення депутатського мандата заявила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк у вівторок, 18 січня. 

«Згідно з законодавством, імперативний мандат застосовується у разі, якщо депутат не ввійшов до фракції, був виключений з неї або коли він не голосує відповідно до рішень фракції. Водночас ми обов'язково моніторимо ситуацію щодо того, чи працює місцевий депутат узагалі, тому що якщо він не відвідує засідань без поважної причини, то він не повинен представляти інтереси виборців, оскільки просто не виконує своїх обов'язків», – зазначила Олена Шуляк.

Олена ШулякОлена Шуляк
 

В обласному центрі Волині є яскравий приклад останнього з озвучених Оленою Шуляк випадків. У 2020 році до Луцької міської ради від політичної партії «Слуга народу» обрали депутатом Андрія Костенка, який відвідав лише 11 із 24 чергових і позачергових сесій за увесь час своєї каденції. Тобто, пропустив більшу частину –– 13 засідань. Впродовж останніх пів року депутата взагалі не бачили у міській раді, а за інформацією нашої редакції він і не планує виконувати депутатські повноваження.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» ще у грудні минулого року намагалися дізнатися чи планують у «Слузі народу» позбавити депутата Луцькради Андрія Костенка мандату. За номером телефону «гарячої лінії» центрального офісу партії порадили написати письмовий запит, який ми скерували на електронну адресу пресслужби 28 грудня. 

Андрій КостенкоАндрій Костенко
 

До 11 січня відповідь на запит так і не надійшла, а операторка на «гарячій лінії» відповіла, що їй не відомо, чи пресслужба отримала запит. Контактів прессекретаря нам також не надали, однак, нам пообіцяли прискорити надання відповіді. Та до цього часу відповіді ми так і не отримали. Зв'язатися з речницею партії Юлією Палійчук також не вдалося до цього часу.

Вже 27 січня «Слуга народу» планує провести засідання одного зі своїх керівних органів – Національної ради громад, членами якої є голови всіх обласних організацій і міських організацій міст Києва і Кривого Рогу Дніпропетровської області. На цьому засіданні й обговорюватимуться безпосередньо кандидатури місцевих депутатів, щодо яких застосовуватиметься імперативний мандат.

Аби дізнатися кого з волинських депутатів розглядають як таких, що ризикують позбутися мандату, 19 січня ми намагалися зв'язатися із народним депутатом від «Слуги народу», головою Волинського обласного осередку політичної партії «СН» Валерієм Стернійчуком. Однак і до нього не змогли додзвонитися, тож відправили письмовий запит його помічнику. Однак, там пообіцяли надати відповідь на просте запитання: «Кого з місцевих депутатів Волині планують позбавити мандата?» впродовж аж 30 днів, відповідно до законодавства.

У четвер, 20 січня, ми намагалися оперативно зв'язатися із головою партії «Слуга народу» Оленою Шуляк безпосередньо. Однак вона не відповідає на дзвінки та не читає повідомлення в месенджерах. 

З усіх «слуг», з якими ми намагалися сконтактувати, зв'язатися вдалося лише із депутатом Волинської обласної ради, керівником волинського обласного офісу «Слуги народу» Олександром Сачуком. Однак, і він не володіє достовірною інформацією. За його словами, йому не відомо, хто з депутатів місцевих рад Волині потрапив до списку. Разом з тим йому відомо, що депутат Луцької міської ради Андрій Костенко може опинитися в такому списку.

Олександр СачукОлександр Сачук
 

«В кандидатах він є, але остаточне рішення не за мною», – зазначив Олександр Сачук. 

Дізнатися хто і чому потрапив, чи ж, навпаки – не потрапив до списку депутатів місцевих рад від «Слуги народу» виявилося досить непросто. Тож рівень прозорості, відкритості й публічності прийняття рішень у президентській партії залишає бажати кращого. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
11 січня 2024
20 жовтня 2023
12:12
16 жовтня 2023