Поділитись:

У Луцьку потрібно перевірити систему оповіщення населення, – ветеран АТО

Четвер, 03 лютого 2022, 16:00

У Луцьку наголосили на необхідності перевірити систему оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій. 

Цю тему під час круглого столу «Територіальна оборона як основа захисту громади» у четвер, 3 лютого озвучив ветеран АТО Роман Коротицький

Роман КоротицькийРоман Коротицький
 

За його словами, у разі початку бойових дій найпершими виведуть з ладу засоби комунікації. Тому важливо поінформувати населення, яких сигналів слід чекати, та що робити, коли їх почуєш. 

«Найперше у випадку війни б'ють по інфраструктурі – світло, вишки... Якщо не розбомблять, то обов'язково заглушать. Важливо перевірити, чи справні ревуни, які в такому випадку повинні подавати сигнали. Також важливо поінформувати мешканців, що означає кожен конкретний сигнал. Наголосити у школах на тому, як варто діяти у разі, якщо почнуться артобстріли. Батькам узгодити з дітьми план дій і місце зустрічі на випадок, якщо засоби комунікацій вийдуть з ладу», – сказав він. 

Михайло НаходМихайло Наход
 

Заступник військового комісара з територіальної оборони Луцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Шепєлєв додав, що під час військового призову добрий результат дала співпраця зі службами таксі. 

«Проведення мобілізації показало, що досить суттєву допомогу надавали керівники служб таксі. Якщо є можливість обговорити з ними перспективу співпраці з військкоматом, було би добре. Адже таким чином ми могли би в максимально короткий термін провести оповіщення громади, вручення повісток і таке інше. Тому що в тероборону підуть не всі, і якщо, не дай Бог, буде оголошена мобілізація, нам потрібно буде швидко укомплектувати військові частини», – пояснив він.  

Ігор ШепєлєвІгор Шепєлєв
 

Учасниками круглого столу також були заступник командиру батальйону територіальної оборони Луцька Володимир Данилюк, керівник Громадського формування «Самооборона Волині» Данило Гетьман, очільник фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер, офіцер запасу, учасник бойових дій, командир громадського формування «Національні дружини Волинь» Вадим Крикун. Модерував захід депутат Луцькради Михайло Наход

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів