Поділитись:

Територіальна оборона Волині: де розмістять ще два батальйони

Понеділок, 10 січня 2022, 10:57

У Волинській області триває процес визначення місць розташування батальйонів територіальної оборони органами місцевого самоврядування.

Село Хотешів та місто Нововолинськ стануть пунктами постійної дислокації ще двох військових частин.

Про це повідомляє Армія Inform.

У Камінь-Каширському районі підрозділ тероборони дислокуватиметься у селі Хотешів у приміщенні колишньої тублікарні. Воно цілком відповідає усім вимогам, а постійний штат налічуватиме до 50 військовослужбовців.

На порядку денному – всебічна підтримка та забезпечення підрозділу, щоб він належним чином виконував передбачені державні завдання.

Представники керівництва району завітали до села Хотешів для більш детального вивчення потреб підрозділу. Під час робочого візиту посадовці зустрілися з командиром батальйону майором Романом Остапчуком.

Обговорювали кадрові та організаційні моменти розгортання сил тероборони в районі.

«В умовах, коли Україна протистоїть збройній агресії ворога, питання територіальної оборони – надзвичайно важливе. І від того, наскільки злагоджено буде працювати ця система, залежить безпека нашої держави», – зазначила голова Камінь-Каширської РДА Ольга Ващук.

У Нововолинську окремий батальйон територіальної оборони розмістять у приміщенні адмінбудівлі, де розташовувався міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ МВС. Серед запропонованих варіантів щодо місця дислокації підрозділу тероборони представники командування батальйону та Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вибрали саме цей варіант.

Як зазначають у міській адміністрації, розміщення в Нововолинську батальйону тероборони – це додаткові надходження до бюджету, підвищення рівня безпеки та економічного розвитку територіальної громади. Але попереду – тривалий процес підготовки до розміщення військової частини, тож міська влада готова всіляко сприяти в межах своєї компетенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів