Поділитись:

США виділили 300 мільйонів доларів для підтримки безпеки України

Вівторок, 28 грудня 2021, 12:32
США виділили 300 мільйонів доларів для підтримки безпеки України

27 грудня президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет країни на 2022 фінансовий рік, який включає також допомогу Україні на 300 млн доларів.

Про це інформує НВ.

Як йдеться на сайті Білого дому, витрати підуть переважно на програми Міністерства оборони США та військове будівництво, програми національної безпеки Міністерства енергетики та розвідувальні програми.

Також планується підвищення базової заробітної плати американських військовослужбовців та інші повноваження щодо збройних сил США.

Весь обсяг оборонного бюджету США на 2022 рік становитиме близько 770 млрд доларів.

Частина виплат піде на допомогу іншим країнам, зокрема Україні.

Як повідомляє Reuters, документ передбачає виділення Україні 300 млн доларів на підтримку безпеки країни та Збройних сил.

Сенат США ухвалив оборонний бюджет 15 грудня, його підтримали 88 законодавців, 11 виступили проти. До цього документ схвалила Палата представників.

300 млн доларів направлять на військову допомогу Україні – це на 50 млн більше, ніж просив Байден. Водночас із документа прибрали поправку про обов'язкові санкції проти газопроводу Північний потік-2, «який, як побоюються законодавці, може бути використаний як зброя проти України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів