Поділитись:

Кого залучатимуть до загонів тероборони: пояснює Міноборони

П'ятниця, 07 січня 2022, 22:34
Кого залучатимуть до загонів тероборони: пояснює Міноборони

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли, що до територіальної оборони першочергово набиратимуть громадян з досвідом військової служби.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці ГУР Міноборони.

«Основу добровольчих формувань територіальних громад становитимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних Силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Утім, до добровольчих загонів братимуть не тільки тих, хто служив у війську», – заявили в ГУР.

Як зазначається українці, які не проходили службу у ЗСУ, військових формуваннях та правоохоронних органах, прийматимуть до добровольчих формувань територіальних громад після складення Присяги добровольця територіальної оборони. Для зарахування до загонів тероборони необхідно буде пройти медичний, професійний та психологічний відбір і підписати контракт добровольця територіальної оборони.

За даними ГУР, в особливий період укомплектування частин здійснюватиметься військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом. Вони обійматимуть офіцерські, старшинські, сержантські та солдатські посади. Повідомляється, що всі військовослужбовці гарантовано отримуватимуть грошове забезпечення, їм надаватиметься безоплатна медична допомога у військово-медичних закладах. Також за всіма військовослужбовцями зберігатиметься місце роботи, посада і середній заробіток незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб-підприємців, в яких вони працювали на час призову.

Водночас до складу добровольчих формувань територіальних громад не зараховуватимуть осіб, які були раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких або особливо тяжких злочинів, крім реабілітованих, або мають дві й більше судимостей за вчинення умисних злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
30 квітня 2024
10 квітня 2024
30 березня 2024
11:20
27 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024