Поділитись:

РФ просить «не нагнітати паніку»: Рада безпеки ООН обговорила ситуацію навколо України

Понеділок, 31 січня 2022, 23:31

Представник Росії в ООН Василь Небензя запевнив, що загрози вторгнення РФ до України немає.

Про це він заявив на засіданні Ради Безпеки ООН, присвячене загрозам міжнародному миру у зв'язку із ситуацією навколо України, пише ТСН.

За його словами, Захід нібито не наводить жодних доказів на підтвердження своїх слів про те, що Росія готується до вторгнення до України.

«Переміщення військ на нашій власній території, що відбувалося і раніше і не викликало істерики, видається за підтвердження військової акції», – говорить постпред Росії.

Небензя нагадав, що президент України Володимир Зеленський на брифінгу західним ЗМІ закликав «не нагнітати істерику навколо перебування російських військ на кордоні».

«Переді мною лежать тексти висловлювань українських офіційних осіб про відсутність загрози з боку РФ: це секретар РНБО Данілов, міністр оборони Резніков, сам президент Зеленський, які прямим текстом говорять, що не бачать тієї активності, про яку говорять (на Заході — Ред.)», – сказав Василь Небензя.

Він запевняє, що з боку Москви не пролунало жодної загрози на адресу Києва.

Після свого виступу Небензя покинув зал засідання Ради безпеки ООН. Це сталося якраз перед виступом представника України Сергія Кислиці. Таку дію він пояснив запланованою раніше зустріччю з Антоніу Гутеррішем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
10 лютого 2024
05 лютого 2024
27 січня 2024
26 січня 2024