Поділитись:

Діячі культури Росії збирають підписи проти війни з Україною

Неділя, 30 січня 2022, 23:33
Діячі культури Росії збирають підписи проти війни з Україною

У Росії збирають підписи проти війни з Україною. Під заявою з назвою «Лишь бы не было войны!» підписалися актриса Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич, письменник Віктор Шендерович, політики Григорій Явлінський й Анатолій Чубайс та інші відомі росіяни.

Про це повідомляє видання «Гордон».

У заяві йдеться про «інтенсивне вербування найманців у Росії та перекидання палива й військової техніки на територію Донецької та Луганської областей України», а також про посилене озброєння України та доправлення НАТО додаткових сил до Східної Європи.

«Напруженість не спадає, а навпаки – тільки наростає», – зазначають автори звернення.

Вони називають громадян Росії «заручниками кримінального авантюризму» і зазначають, що на тлі ймовірного вторгнення в Україну в РФ помітне різке зростання цін і падіння національної валюти.

«Але громадян Росії ніхто не питає. На державному телебаченні представлено лише одну точку зору, і це точка зору прихильників війни. Звідти звучать прямі військові загрози, витікають агресія та ненависть стосовно України, Америки та країн Заходу. Але найнебезпечніше, що війну подають як допустимий і неминучий розвиток подій. Людей намагаються обдурити, розбестити, нав'язати їм ідею священної війни із Заходом замість розвитку країни та підвищення рівня життя її громадян. Питання ціни не обговорюють, але платити цю ціну – ціну величезну й криваву – доведеться саме простим людям», – ідеться у заяві.

Підписанти наголошують, що війна не тільки не відповідає інтересам Росії, а й «несе в собі загрозу самому її існуванню», і попереджають владу про формування у РФ масового антивоєнного руху.

«Наша позиція гранично проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, на нас ніхто не нападає. Політика, що ґрунтуєтьстя на просуванні ідеї такої війни, – аморальна, безвідповідальна і злочинна, її не можна вести від імені народів Росії. У такої війни не може бути ні легітимних, ні моральних цілей. Дипломатія країни не може займати жодної іншої позиції, крім категоричного неприйняття такої війни», – ідеться у зверненні.

Нагадаємо, що між адміністрацією президента США Джо Байдена та керівництвом України наростає напруженість через розбіжності щодо ймовірності подальшого російського вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів