Поділитись:

Між Байденом та Зеленським наростає напруженість через імовірність нападу Росії

Субота, 29 січня 2022, 19:45

Між адміністрацією президента США Джо Байдена та керівництвом України наростає напруженість через розбіжності щодо ймовірності подальшого російського вторгнення.

Про це повідомляють CNN із посиланням на джерела в США та Україні та Politico з посиланням на Puck і NatSec Daily, пише «Українська правда».

«Джерела повідомили CNN, що між Зеленським та офіційними особами адміністрації Байдена наростає напруженість на тлі розбіжностей з приводу того, як інтерпретувати та публічно висвітлювати оцінки американської розвідки, в яких ідеться, що Росія може готувати великомасштабний напад на Україну», – йдеться у повідомленні.

За даними видання, Україну непокоїть, що її використовують як пішака в геополітичній драмі між Сполученими Штатами та Росією.

Попри те, що Білий дім прагне надати Києву максимальну підтримку, в тому числі коштом постачання військової техніки та нового фінансування, деякі офіційні особи приватно кажуть, що уряд Зеленського зустрічає підтримку без особливої ​​подяки, йдеться у тексті.

«Києву було б набагато вигідніші активні стримуючі заходи, таких як негайні санкції проти «Північного потоку», ніж наполегливі усні попередження про неминучу війну протягом останніх кількох місяців, які не дають жодного стримування, а фактично ненавмисно негативно впливають на українську економіку», – сказав CNN радник Зеленського, маючи на увазі газопровід «Північний потік – 2».

Тим часом Байден та його радники були роздратовані публічним применшенням Зеленським загрози та погано завуальованими випадами на адресу президента США, і вважають, що публічні попередження та загрози на адресу Росії про серйозні наслідки є ключем до стримування.

«У нас є питання: чому ви починаєте сварку зі США?.. Чому ви зливаєте та спотворюєте інформацію, коли США – один із ваших єдиних справжніх друзів? І навіщо просити більше зброї, якщо ви кажете, що загроза не змінилася?», – сказав чиновник США, звертаючись до української сторони.

Politico з посиланням на два інші видання також повідомляє, що поведінка Зеленського дратує адміністрацію президента США.

«Згідно з трьома джерелами в адміністрації та на Капітолійському пагорбі, з якими я розмовляла за останні пару місяців, український президент то дратує, то обурює, то поводиться цілком контрпродуктивно», – пише Puck.

Цю думку також неодноразово чули журналісти NatSec Daily і дзвінок Байдена-Зеленського 27 січня не виправив ситуацію, зазначається у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
09 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024