Поділитись:

Британський мільярдер Річард Бренсон закликав світовий бізнес підтримати Україну

Субота, 29 січня 2022, 00:42
Британський мільярдер Річард Бренсон закликав світовий бізнес підтримати Україну

Відомий британський мільярдер та засновник Virgin Group Річард Бренсон закликав світовий бізнес об'єднатися зусиллями та відстояти суверенітет України в умовах російської агресії. Мільярдер написав статтю «Мої думки про Україну та Росію», в якій висловив переконання, що «Путін не зможе здобути перемогу у цій війні».

Про це пише BBC Україна.

За словами Бренсона, лідери бізнесу у всьому світі з великим занепокоєнням спостерігають за нарощуванням російських військ і техніки на кордоні України.

«Ніколи в останні роки не було більшого ризику повномасштабної війни на європейській землі… Зараз кожному з нас важко приховати своє роздратування. Що у 2022 році, чорт забирай, робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої?», – йдеться у статті Бренсона.

Він нагадав, що у 2014 році він та його партнери доклали зусиль для мобілізації російських та українських бізнесменів, щоб вони підтримали мирне врегулювання конфлікту. Однак, його план так і не було реалізовано, оскільки російські бізнесмени побоялися це робити публічно.

«Я пам’ятаю численні серйозні зустрічі та дзвінки з лідерами та експертами у сферах політики та бізнесу, і ми набагато краще зрозуміли динаміку сил, що підігріває цей конфлікт. Ми також побачили, що жоден із наших російських контактів, хоча приватно виступав проти військової інтервенції Росії, не бажав підносити свій голос публічно. Ми випустили ділову заяву, яку охоче підписали західні та українські бізнес-лідери, але нам не вдалося отримати жодного російського підпису, тому що їхній страх перед репресіями з боку режиму в Москві був занадто великий», – написав Бренсон.

На думку відомого бізнесмена, війна між Україною та Росією матиме «жахливі та руйнівні наслідки», вона ще більше ізолює Росію та її президента від решти світу та зруйнує російську економіку.

«Звичайно, це завдасть величезної шкоди та страждань людям, молодим і літнім, які намагаються жити в мирі по обидва боки кордону. Як часто, основний тягар агресії нестиме мирне населення. Кривава громадянська війна в Сирії, в якій російські війська і найманці грають жахливу роль, є яскравим нагадуванням про те, що поставлено на карту», – зазначив він.

Бренсон також висловив сумнів, що президент країни-агресорки Володимир Путін не зможе здобути перемогу у цій війні.

«Це не той конфлікт, у якому президент Путін може перемогти у довгостроковій перспективі. Хоча його, здається, мало хвилює, що світ думає про його геополітичні амбіції, його має дуже хвилювати, яким буде майбутнє його власної країни», – переконаний Бренсон.

Попри все, на його думку, російський народ колись зрозуміє, що заслуговує на краще. Це станеться, тоді, «коли неминуче повстання українців, які захищають свої будинки, села та міста, поверне нав'язливий привид невдачі Радянського Союзу в Афганістані та його смертельні втрати».

Засновник корпорації Virgin Group також закликав лідерів бізнесу об'єднатися з метою відстоювання суверенітету України.

«Для лідерів бізнесу це – момент зібратися разом і відстояти суверенітет України. Навіть якщо це має свою ціну, всі ми повинні дати чіткий сигнал, що одностороння агресія завжди неприйнятна і що світова бізнес-спільнота підтримуватиме весь спектр санкцій проти будь-якої країни, яка прагне порушити суверенітет іншої», – резюмував Бренсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів