Поділитись:

Сейм Польщі закликав НАТО і ЄС до всебічної підтримки України

П'ятниця, 28 січня 2022, 04:12

Сейм Польщі попросив уряди країн ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні на тлі російської агресії.

Про це пише польське видання Onet, повідомляє «Громадське».

Парламентарі також закликали країни-члени ЄС і НАТО «дати жорстку відповідь» на російську агресію. Сейм Польщі із занепокоєнням спостерігає за діями Росії щодо України, які становлять серйозний ризик дестабілізації Європи, йдеться в резолюції.

«Сейм Республіки Польща висловлює свою незгоду з політикою Російської Федерації, що порушує міжнародне право та руйнує порядок і мир у Європі», – йдеться в резолюції.

Депутати також заявили, що виступають проти запуску «Північного потоку-2», який «розриває європейську єдність перед обличчям агресивних дій РФ». Створення цього газопроводу польські парламентарі назвали «енергетичним тиском Росії» проти країн ЄС та його партнерів.

Польські депутати наголосили, що Україна є суверенною, вільною й демократичною державою і має право вирішувати своє майбутнє.

«Шлях України до членства в Європейському Союзі й НАТО має залишатися відкритим, і її право на вступ є безперечним», – заявили вони.

Резолюцію підтримали 456 депутатів, проти був лише депутат партії «Конфедерації польської корони» Гжегож Браун, ніхто не утримався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів