Поділитись:

США передали Кремлю письмову відповідь щодо «гарантій безпеки»

Четвер, 27 січня 2022, 02:38
США передали Кремлю письмову відповідь щодо «гарантій безпеки»

США передали Росію письмову відповідь на проєкт так званих гарантій безпеки.

Про це повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу, пише hromadske.ua.

Лист із відповіддю США передав посол США в Москві Джон Салліван під час зустрічі із заступником глави МЗС Росії Олександром Грушком.

За словами Блінкена, відповідь містить занепокоєння США та партнерів про дії Росії, які підривають безпеку; оцінку питанням, які порушила Росія; та власні пропозиції Сполучених Штатів щодо сфер, де країни можуть знайти спільні точки дотику.

«Ми дали чітко зрозуміти, що є принципи, які ми зобов'язаний підтримувати і захищати, зокрема суверенність та територіальну цілісність України разом із правом обирати власні заходи безпеки та союзників», – сказав Блінкен.

Він додав, що у відповіді також розглянули теми взаємної прозорості щодо військових навчань, контроль над озброєнням у Європі тощо.

За словами Блінкена, письмова відповідь – це хороший спосіб переконатися, що росіяни якомога чіткіше зрозуміють наші позицію США: «Зараз документ у них, і черга за ними».

США також не будуть публікувати свій документ, адже «для того, щоб дипломатія працювала, має бути місце для конфіденційних розмов», заявив Блінкен. У США сподіваються, що Росія також цього не робитиме. Після того, як Москва ознайомиться із відповіддю, а США очікують на наступні етапи перемовин.

Блінкен наголосив, що НАТО розробить та доставить Москві свій документ, що має підсилити відповідь США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів