Поділитись:

США можуть запровадити санкції проти РФ до вторгнення в Україну

Понеділок, 31 січня 2022, 04:17
США можуть запровадити санкції проти РФ до вторгнення в Україну

США є дуже близькими до погодження рішення про санкції проти Росії і можуть ввести частину обмежень до вторгнення в Україну.

Про це заявив сенатор від штату Нью-Джерсі Боб Мендендес, який очолює комітет з міжнародних відносин,  CNN.

«Деякі санкції справді можуть бути введені заздалегідь через те, що Росія вже зробила. Кібератаки на Україну, операції під неправдивим прапором, спроби підірвати український уряд – це лише деякі приклади [підстав для] санкцій, які можуть бути запроваджені зараз», – сказав він.

Менендес та його колега за комітетом Джим Ріш запевнили, що отримають двопартійне схвалення щодо санкції проти Росії, коли Сенат повернеться з канікул.

«Ми працювали сумлінно. Ми враховували різні точки зору, і ми сповнені рішучості спільно, на двопартійній основі, захищати Україну та надсилати [президенту Росії Володимиру] Путіну сигнал: це буде прямо та послідовно», – зазначив Менендес.

Сенатор США вважає, що санкції стануть «руйнівними» для Росії і «в кінцевому підсумку зруйнують російську економіку».

«Путін повинен вирішити, скільки мішків із трупами російських синів збирається повернути в Росію, – санкції, про які ми говоримо, що це станеться пізніше, якщо [Росія] вторгнеться. Деякі санкції будуть запроваджені заздалегідь за те, що вже зроблено, але смертоносну допомогу відправлять, незважаючи ні на що», – наголосив Менендес.

За словами Ріша, основним каменем спотикання у переговорах про пакет економічних санкцій залишається газопровід «Північний потік – 2».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів