Поділитись:

Землю під магазином «Васька» у Луцьку приватизують: чи не «виростуть» зайві поверхи

Четвер, 27 січня 2022, 16:38
Землю під магазином «Васька» у Луцьку приватизують: чи не «виростуть» зайві поверхи

Земельну ділянку під торговельним центром «Васька» на вулиці Конякіна, 9 у Луцьку приватизують.

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради під час чергової сесії 27 січня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився, чи не планують там добудовувати декілька поверхів, як це іноді відбувається на інших земельних ділянках переданих у власність.

«Земельна ділянка та будівля, яка на ній розміщена, примикає до двох багатоповерхових будинків. Наразі вона одноповерхова. У Луцьку було ряд випадків, коли на схожих земельних ділянках виростали будівлі у декілька поверхів, що призводило до тріщин в суміжних будинках, скарг мешканців і загалом суспільного збурення. Скажіть, будь ласка, чи не повториться подібна ситуація у разі прийняття цього рішення?», – поцікавився депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Як відповіла заступниця директора департаменту управління земельних ресурсів Луцької міської ради Софія Гула, ділянка ще не сформована. Лише після того, як земельна ділянка буде сформована, приступлять до проведення експертної грошової оцінки.

«Будь-яке будівництво можливе лише при наявності містобудівних умов. Саме у містобудівних умовах буде зазначатися поверховість об'єкту, якщо люди звернуться за дозволом на будівництво», – зазначила Софія Гула.

Нагадаємо, що у Луцьку планують навести лад із незаконною перереєстрацією житлових квартир у комерційні приміщення. Для цього реєстраторів відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради змусять перевіряти відомості про введення об'єкта в експлуатацію.

Землю під магазином «Васька» у Луцьку приватизують: чи не «виростуть» зайві поверхи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів