Поділитись:

Паркани та шлагбауми в дворах: у Луцьку вимагають одних правил для всіх

Четвер, 27 січня 2022, 11:35
Паркани та шлагбауми в дворах: у Луцьку вимагають одних правил для всіх

У Луцьку просять встановити єдині правила, які б визначали порядок облаштування земельних ділянок загального користування у дворах багатоквартирних будинків.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 27 січня.

Під час розгляду земельних питань щодо передачі земельних ділянок у користування ОСББ міський голова Луцька Ігор Поліщук зазначив, що міськраді необхідно ретельно підходити до питань виділення земельних ділянок ОСББ.

Ігор Поліщук нагадав про конфліктну ситуацію, яка виникла через встановлення огорожі у дворі на вулиці Липинського, 1. Міський голова висловив свою категоричну позицію щодо парканів, які ускладнюють доступ до земельної ділянки.

«Жодним чином потреба встановлення такої огорожі не обґрунтована», – зазначив Ігор Поліщук.

Виступив депутат Луцької міської ради від фракції Громадянського руху «СВІДОМІ» Андрій Лучик, який запропонував дати протокольне доручення для напрацювання загальних правил, які б визначали порядок облаштування прибудинкових територій.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

«Потрібно навести лад з парканами, проходами  та проїздами до багатоквартирних житлових будинків. Адже в одних дворах паркани, ворота і шлагбауми встановлюють, а в інших це заборонено. На приватній території  паркани спилюють, а на комунальній стоять. У Луцьку мають бути загальні правила, однакові для всіх», – прокоментував депутат. 

Ігор Поліщук зазначив, що у Луцьку на вулиці Набережній був прецедент, коли міська рада вирішила знести паркан, а суд постановив, що він був встановлений законно.

Нагадаємо, що паркан, який обмежував вільний прохід через двір на вулиці Липинського, 1 в Луцьку, демонтували. Голова ОСББ все ж забрала огорожу, на яку скаржились місцеві мешканці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів