Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 26 січня

Середа, 26 січня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за середу, 26 січня.

Про розшук школярки

Волинські правоохоронці оголосили у розшук безвісти зниклу шістнадцятирічну Юлію Кармач, жительку села Камянка Ковельського району.

Дівчина у понеділок, 24 січня, поїхала до школи у селищі Головне. У навчальний заклад розшукувана не з’явилась та додому не провернулась. Місцеперебування її невідоме.

Прикмети: високого зросту, худої тілобудови, волосся русяве, довге, одягнена в куртку чорного кольору з капюшоном, довгу шапку білого кольору з рожевими смугами, джинси блакитного кольору, кросівки білого кольору.

Про збиту велосипедистку

Сьогодні в центрі Луцька сталася дорожньо-транспортна пригода. Аварія трапилася близько 13:30 на пішохідному переході від Театрального майдану до готелю «Україна».

За попередніми даними, жінка їхала по «зебрі» на велосипеді. Водій маршрутки №12 пояснює: він пропустив усіх пішоходів, потім подивився у дзеркало заднього виду, оскільки планував перелаштуватися в іншу смугу. В цей момент на перехід виїхала велосипедистка.

В результаті аварії її транспортний засіб отримав пошкодження. Його власниця вимагає від водія маршрутки компенсації.

Про «доктора Сашу»

«Доктор Саша» – саме так звикли називати місцеві фельдшера амбулаторії Олександра Кіпеня. Він працює вже тридцять років. І за цей час, як розповідають жителі, напевно, не знайдеться такої людини, яка була б незадоволена його роботою. А звертаються до нього жителі аж трьох сіл – Річиця, Мельники-Річицькі та Піски-Річицькі, що на Ратнівщині.

Тридцять п’ять кілометрів розбитої дороги, якою дуже не часто їздять маршрутки, – саме стільки ризикують долати до районного центру мешканці цих трьох сіл, бо можуть залишитися без медичної допомоги на селі: з 1 лютого «доктора Сашу» відсторонять від роботи через відмову від вакцинації проти COVID-19.

Люди обурені таким рішенням, тому стукають у всі двері, аби не залишитися без медичної допомоги.

Про ЛПЗ з висоти

У мережі показали захопливі пейзажі засніженого луцького мікрорайону ЛПЗ з висоти пташиного лету. Фото опублікували в інстаграмі z_vysoty.

Мікрорайон ЛПЗ у Луцьку називають так через підшипниковий завод, який почали будувати в 1976 році як Державний підшипниковий завод № 28. Із 1998 року він – у складі транснаціональної корпорації SKF. З 1998 року ПрАТ «СКФ Україна» (до 16 лютого 2007 року – ВАТ «Луцький підшипниковий завод») входить до складу корпорації SKF.

Житлові будинки будувались здебільшого для робітників підприємства, тому й увесь мікрорайон називали спочатку ДПЗ, тепер – ЛПЗ.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів