Поділитись:

У Києві пенсіонер збудував «будиночок Карлсона» на даху багатоповерхівки (фото)

Четвер, 20 січня 2022, 04:39

У Києві просто на даху 12-поверхового багатоквартирного будинку, місцевий мешканець побудував невеличкий будиночок та господарює там уже майже 10 років. Проте тепер його так звану «оселю Карлсона» хочуть знести.

Про це повідомляє ТСН.

Пенсіонер Петро Олексійович 10 років тому збудував на даху багатоповерхового будинку в районі Троєщини власну фазенду з городом.

Оскільки його однокімнатна квартира розташована на верхньому поверсі, чоловік має доступ на дах із загального коридору. Дах протікав і пенсіонер власним коштом зробив капітальний ремонт з ізоляцією. Крім того, він збудував невеликий будиночок для відпочинку.

Це конструкція з ДСП з вікнами, дверима та дахом. Жодних комунікацій до нього не проведено. А от у дворі, теж організованому на даху, розбитий сад із рослинами у горщиках, і навіть невеликий город. Для поливу використовується дощова вода із встановленої там же ванни.

 

Мешканці будинку не проти такого сусідства, заходять у гості на дах і підтримують пенсіонера у його захопленні. Не проти й голова ЖБК.

Проте про будинок на даху дізналися міські органи, і Деснянська прокуратура порушила кримінальне провадження. Петру Олексійовичу виписали два штрафи за порушення правил експлуатації будинку.

Архітектори та міські служби переконані, що подібні споруди є незаконними. Це порушує чіткі правила і навіть зібрані на захист підписи мешканців не мають сили. Будівництво на даху дає на конструкцію навантаження, на яке вона не розрахована. Служби аргументують, що навіть якщо заплющити очі на цей будинок, то на дахах почнуть з'являтися басейни. Тож «будиночок Карлсона» наказують знести, проте пенсіонер намагається узаконити споруду.

Сам будинок розташований за адресою вул. Лаврухіна, 11. Між вулицями Оноре Де Бальзака та Теодора Драйзера, неподалік ТРЦ «Район».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів