Поділитись:

Смажить цибулю, поки ви готуєте: винайшли робота-помічника на кухні

Неділя, 15 листопада 2020, 02:54
Смажить цибулю, поки ви готуєте: винайшли робота-помічника на кухні

Студент інженерного дизайну Бен Коблі створив помічника Raspberry Pi, який автоматизує простіші завдання для приготування страв, щоб головний кухар міг зосередитися на кулінарній творчості.

Про це повідомляє ІА Конкурент з посиланням на technology.org.

Бен назвав свій винахід OnionBot, оскільки ідея прийшла йому в голову, коли він шукав автоматизований спосіб ідеально пом’якшити цибулю на сковороді, поки він виконує інші етапи своєї страви. («Мені ще не вдалося дістати цибулю з каструлі до того, як вона почорніє»).

Raspberry Pe 4 Model B – це операційний мозок із сенсорним дисплеєм Raspberry Pi, що показує інструкції, та модулем камери Raspberry Pi, який стежить за панорамою.

Доступне рішення Бена більше підходить для домашньої кухні, ніж великі, дорогі роботизовані прилади, що використовуються у промисловості. Використання крихітного комп’ютера також дозволило Бену створити щось, що поміститься на кухонному столі.

Що може зробити OnionBot?

- повідомляє на екрані, коли настав час перейти до наступного етапу рецепту;
- самостійно контролює температуру за допомогою регулятора зворотного зв'язку PID;
- виявляє,коли каструля майже закипить, і автоматично зменшує нагрів;
- нагадує, якщо ви давно не перемішували вміст сковороди.

Як це працює?

Тепловий датчик, підвішений над плитою, визначає температуру посуду, а модуль камери Raspberry Pi допомагає відстежувати хід приготування. Сервомотор керує циферблатом на індукційній плиті.

Бен побудував панель керування для маркування навчальних зображень у режимі реального часу та додав ярлики у ключові етапи рецептів, коли готував під наглядом камери. Цей процес вимагав 500–1000 зображень. Бен створив цей проєкт, однак йому можна запропонувати, як його вдосконалити або навчити власного робота готувати ще деякі страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів