Поділитись:

В дошкільному закладі у Луцьку допомагають дітям із вадами зору (фото)

Середа, 12 січня 2022, 16:23

У «Закладі дошкільної освіти № 21 комбінованого типу Луцької міської ради» функціонує лікувальний центр для дітей з вадами зору.

Як саме відбувається корекція зору за допомогою апаратного лікування у дошкільному закладі, дізнавалися депутати Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій та Михайло Наход.

Спеціалізований дошкільний заклад поглиблено працює за оздоровчо-реабілітаційним напрямком. У Луцьку є чимало дітей, які потребують спеціального та системного апаратного лікування очей, аби в дошкільному віці виправити вади.

Зважаючи на актуальність проблеми, торік депутатка Алла Надточій активно лобіювала виділення коштів з міського бюджету для купівлі сучасного обладнання для проведення лікувальних апаратних процедур, призначених для координації зору у діток.

Алла Надточій><span class=Алла Надточій
 

Луцька міська рада виділила кошти, тож нещодавно у закладі встановили нове обладнання.

 

 

 

 

«Тепер з гордістю можна говорити про цей заклад та інформувати населення, що в нашому місті є спеціалізований дошкільний заклад, в якому функціонує лікувальний центр під керівництвом сестри медичної, Шпільки О.І. Лікувально-корекційна робота для дітей з вадами зору в ЗДО проводиться за допомогою апаратного лікування, під час якого враховується зоровий діагноз, індивідуальне призначення від лікаря офтальмолога», – зазначила Алла Надточій.

Алла Надточій та Михайло Наход><span class=Алла Надточій та Михайло Наход
 

Апаратне лікування – це безболісний та безпечний метод. Дитина, яка має проблеми із зором, попередньо проходить діагностику у лікаря-офтальмолога, який призначає лікування. Раз на три місяці діти відвідують офтальмолога для контрольного обстеження та отримання нового призначення. Лікування відбувається курсами, індивідуально для кожної дитини. 

Заклад відвідують діти з різними патологіями зору: косоокість, амбліопія, гіперметропія, астигматизм, катаракта, міопія.

 

 

Для лікування і корекції використовують такі апарати:

  • амбліопанорама – прилад призначений для стимуляції сітківки ока за допомогою методики тренування зору засліплюючими фігурними полями та ефектом послідового образу;
  • макулостимулятор – при обертанні кольорового диска здійснюється стимуляція сітківки ока.
  • «Струмочок» – апарат використовується для зняття спазму акомодації, для зниження втоми очей. Дія заснована на тренуванні акомодації при спостереженні за символом, який циклічно віддаляється та приближається.
  • апарат «КАСКАД» використовується для лікування шляхом впливу на оптичну систему очей колірними стимулами, що динамічно змінюються в часі та просторі;
  • синоптофор – це один з основних приладів для терапевтичного лікування бінокулярного зору при косоокості. Принцип роботи синоптофора заснований на поділі полів зору.
  • амбліотренер призначений для вправ, що поєднують зорові подразнення зі звуковими, з метою відновлення і закріплення правильної монокулярної локалізації;
  • дія апарату «Віжн –Z» зосереджена на тренуванні бінокулярного зору, використовуючи LED-екрани для фіксації уваги пацієнта. Під час заняття відбувається інтенсивна світлостимуляція сітківки ока.
  • апарат «АСО МИТЬ» призначений для біоритмічної дії світлом різної довжини хвиль на орган зору. Одночасно з покращенням функції очей у пацієнтів покращується сон та зникає головний біль і втома.

«Апаратне лікування очей у дітей для багатьох батьків стало порятунком. Цей метод дійсно ефективний в боротьбі з багатьма захворюваннями», – додає депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
08:30
01 лютого 2024
13 грудня 2023
01 грудня 2023
24 листопада 2023
18 листопада 2023
15:30
11 жовтня 2023
21 вересня 2023
26 травня 2023
17 травня 2023