Декілька найбагатших людей Казахстану вже втрачають мільярди на тлі протестів

Неділя, 09 січня 2022, 06:27

Казахські мільярдери на тлі масових протестів проти керівничого режиму втрачають свої статки. Серед тих, хто побіднішав, – донька та зять колишнього президента Нурсултана Назарбаєва.

Про це 7 січня сповістив Forbes, пише Hromadske.ua.

Сумарно четверо мільярдерів із Казахстану станом на 7 січня стали біднішими на 3 мільярди доларів (82 млрд грн), ніж були 4 січня.

Зокрема, біднішим став мільярдер В'ячеслав Кім – найбільший акціонер і голова лондонського Kaspi Bank. Це найбільша платіжна та фінтех-компанія Казахстану. Статки Кіма зменшилися на 1,4 млрд доларів, оскільки ціна акцій Kaspi за кілька днів впала на 30%.

Ціни акцій впали після повідомлень про те, що банки, зокрема Kaspi Bank та «Народному банку» (Halyk), не будуть обробляти пенсійні виплати до закінчення режиму надзвичайного стану, оголошеного урядом.

Майже стільки ж втратив генеральний директор Kaspi Bank Михайло Ломтадзе – казахстанець, уродженець Грузії. Його статки скоротилися з 5,2 млрд до 3,8 млрд доларів.

Дочка експрезидента Назарбаєва Дінара Кулібаєва та її чоловік Тимур Кулібаєв втратили разом 200 мільйонів доларів, оскільки на 16% подешевшали акції в «Народному банку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: