Поділитись:

Мер Ковеля хоче віддати «петардистів» на «перевиховання» атовцям

Четвер, 06 січня 2022, 16:46
Мер Ковеля хоче віддати «петардистів» на «перевиховання» атовцям

Міський голова Ковеля Ігор Чайка обурений зухвалістю місцевих молодиків, які влаштували феєрверки під вікнами міської ради. На думку мера міста, це становило небезпеку для людей, які перебували поряд. 

Своє обурення Ігор Чайка висловив у дописі на сторінці у Фейсбуці.

Міський голова зазначає, що на новорічні та різдвяні свята активізувалися любителі феєрверків, не дивлячись на заборону використовувати піротехніку у місті.

«Днями  «салютували»  просто під вікнами міської ради. На ближчій до приміщення клумбі перед ялинкою, довкола якої о 17 годині було багато людей з дітьми. З немовлятами в колясках. А якби стався збій? А якби салют на «честь» дня народження одного з молодиків поцілив у натовп?  Та навіть від думки про це стає моторошно», – пише міський голова.


Ігор Чайка додає, що поліція вже встановила особу цього 31-річного ковельчанина, який хотів зробити незабутнім свій день народження за допомогою піротехніки.

На чоловіка склали адмінматеріали та направили до суду. Йому загрожує штраф за адмінпорушення, передбачене статтею 195-6 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 595 до 1020 гривень.

«Може ініціювати співпрацю «петардистів» з ветеранами АТО? На тижнів два десь в тербатальйоні хай би повчилися військової справи. І подивилися заодно в очі тим, хто потерпає через ПТСР і кому ці «салюти» щоночі роками спати не дають», – обурюється Ігор Чайка.

Міський голова Ковеля закликає не стояти осторонь, фіксувати такі порушення правопорядку, знімати на камеру і викликати поліцію.

Нагадаємо, що у Ковелі правоохоронці виявили громадян, які продавали піротехніку без дозвільних документів. Для недопущення нелегальної реалізації піротехніки та безпеки під час її використання у недобросовісних продавців вилучили тисячу одиниць піротехнічної продукції, склали три протоколи про адміністративну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів