Поділитись:

У Парижі скасували новорічний феєрверк через штам «Омікрон»

Неділя, 19 грудня 2021, 04:43

Влада Парижа скасувала традиційний феєрверк та новорічний концерт 31 грудня на Єлисейських полях у межах заходів щодо запобігання поширенню COVID-19, зокрема нового штаму «Омікрон».

Про це повідомляє телеканал AFP, пише Укрінформ.

«Париж оголошує, що святкування 31 грудня на Єлисейських полях не відбудеться. Шоу на сцені та феєрверк, на жаль, проводитися там не будуть», – заявили в мерії французької столиці.

Таким чином мерія Парижа виконала вимогу уряду країни. Напередодні, 17 грудня, прем’єр Франції Жан Кастекс заявив, що штам «Омікрон» почне переважати в країні з початку 2022 року. У зв'язку з цим він заборонив проведення концертів та запуск феєрверків увечері 31 грудня. Прем'єр країни також закликав жителів Франції під час новорічних та різдвяних свят не збиратися великими компаніями.

За даними порталу Worldometers, який відстежує динаміку поширення коронавірусу у світі, з початку пандемії станом на 18 грудня виявили понад 8,5 мільйонів випадків заражень COVID-19, понад 121 тисячі пацієнтів померли, понад 5 мільйонів людей одужали. Також за даними ВООЗ, новий штам хвороби COVID-19 «Омікрон» зафіксували вже у 77 країнах. У Британії зафіксували першу смерть від цього варіанту вірусу.

Нагадаємо, в України підтвердили перше в країні зараження штамом коронавірусу «Омікрон».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів