Поділитись:

В Україні вводитимуть третю дозу вакцини проти COVID-19: хто, як і коли її отримає (відео)

Вівторок, 14 грудня 2021, 16:00
В Україні вводитимуть третю дозу вакцини проти COVID-19: хто, як і коли її отримає (відео)

8 грудня в Україні прийняли рішення щодо введення третьої дози вакцини від COVID-19. 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко уточнив, що йдеться не про бустерну дозу.

Пацієнти з ВІЛ, онкозахворюваннями та низкою імунодефіцитних станів можуть отримати додаткове щеплення проти COVID-19 через 28-90 днів після другої дози ковід-вакцини.

Третя додаткова доза відрізняється від бустерної тим, що першу вводять через 28 днів після другої дози, а бустерну – через шість місяців.

«Додаткова доза – це доза, яка вводиться з метою кращого захисту людей, які за станом свого здоров’я, наприклад, імуноскомпрометовані особи, мають нижчу ефективність вакцин, якщо порівняти з ефективністю вакцин у загальній популяції», – пояснив Ляшко.

Імуноскомпроментованими особами є: пацієнти з онкозахворюваннями; пацієнти з ВІЛ/СНІД; пацієнти, які мають серйозні проблеми з імунітетом, імунодефіцити; пацієнти, які отримують препарати, що пригнічують імунну відповідь.

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін повідомив, що для отримання додаткової дози необхідно звернутися до сімейного або профільного лікаря, який видасть направлення на додаткове щеплення в довільній формі. Зробити додаткове щеплення можна буде в будь-якому пункті вакцинації.

Водночас Кузін наголосив, що дія документа про щеплення проти COVID-19 не буде продовжуватися.

«Важливо, що дія документа про вакцинацію не буде продовжуватися, тобто документ буде дійсний 365 днів з дати введення другої дози», – наголосив Кузін.

Також за даними Міністерства охорони здоров'я, близько 110 тис. українців протермінували друге щеплення проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів