Поділитись:

Спалили ялинку: урок безпеки від волинських рятувальників (відео)

П'ятниця, 17 грудня 2021, 14:56
Спалили ялинку: урок безпеки від волинських рятувальників (відео)

Травмування від піротехніки вже не дивують волинських надзвичайників. Саме тому в одній з пожежно-рятувальних частин обласного центру – найменшим лучанам розповіли про всю небезпеку петард, феєрверків та хлопавок.

Рятувальники кажуть – найчастіше трагедії трапляються, коли піротехніку використовують поблизу ялинок та сосен. Новорічна красуня спалахує миттєво і повністю згорає за кілька хвилин.

Однак зайнятись ялинка може не лише від відкритого вогню, а й від гірлянди чи обігрівача, розташованого поруч. Саме тому надзвичайники радять перестрахуватися.

А от фанатів яскравих вибухів часом не зупиняє ні ризик травмуватися, ні можливість отримати опіки, кажуть в ДСНС. Тому, важливо – купувати лише сертифіковану піротехніку.

Зазначають, що шукати піротехнічні засоби варто в спеціалізованих магазинах, уникаючи базарів та ярмарків, прослідкувати, щоб виріб не мав пошкоджень, дотримуватися інструкції з використання, зберігати піротехніку якомога далі від обігрівачів і відкритого вогню та обов’язково – в недоступних для дітей місцях. Банальні хлопавки та бенгальські вогні можна використовувати лише з 12 років під наглядом дорослих, іншу піротехніку – тільки повнолітнім.

Щоб показати наочно дітям про небезпечність використання піротехнічних засобів біля ялинок, 17 грудня рятувальники влаштували справжній підпал.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів