Поділитись:

В Україні перевірять всі райлікарні після смертельної пожежі у Косові

Четвер, 30 грудня 2021, 10:10
В Україні перевірять всі райлікарні після смертельної пожежі у Косові
Через пожежу в Косівській лікарні Івано-Франківської області у всіх районних лікарнях України перевірять дотримання пожежної безпеки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час брифінгу 29 грудня, передає кореспондент Укрінформу.

“Прийнято рішення провести повний облік наявності відповідних протипожежних засобів у реанімаційних відділеннях районних лікарень по всій країні, позачергово перевірити, провести роз’яснювальну роботу, яка проводиться паралельно МОЗ і Державною службою з надзвичайних ситуацій”, – заявив Монастирський.

Він додав, що такі заходи необхідні, щоб не допустити трагедій, подібних пожежі у приміщенні реанімаційного відділення районної лікарні на Івано-Франківщині.

Нагаєдамо: 28 грудня близько 21 години у реанімаційній палаті Косівської ЦРЛ виникла пожежа. У вогні загинули троє людей, ще одна людина загинула від коронавірусної хвороби. Трьох постраждалих госпіталізували до Івано-Франківської ОКЛ. Усі вони – медики. Стан двох із них лікарі оцінюють як критичний.  

У ДСНС припускають, що причиною пожежі в реанімації Косівської районної лікарні в Івано-Франківській області могла стати запалена свічка у перенасиченому киснем приміщенні, яку, за традицією, поставив співробітник лікарні за упокій пацієнта, померлого від COVID-19. 

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 270 ч.2 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

В Івано-Франківській області 30 грудня оголошено днем жалоби за загиблими у Косівській лікарні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів