Поділитись:

Проїзд у тролейбусі має коштувати 12 гривень, – мер Луцька

Вівторок, 28 грудня 2021, 10:36
Проїзд у тролейбусі має коштувати 12 гривень, – мер Луцька

Проїзд у тролейбусі у Луцьку мав би коштувати 12 гривень. Інакше «Луцьке підприємство електротранспорту» не може бути прибутковим.

Про це заявив міський голова Луцька Ігор Поліщук під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 28 грудня.

За словами Ігоря Поліщука, у Луцьку лишається чи не найдешевший тариф на користування послугами тролейбуса – 4 гривні. Через це ЛПЕ не може бути прибутковим. Через ріст тарифів на електроенергію та здорожчення деталей обслуговування тролейбусів стає все дорожчим, в той час, як тариф на поїзд не змінюється. 

Ігор Поліщук ставить в порівняння інші міста України, де проїзд вже давно коштує 8 гривень. Та пояснює, що стан тролейбусів напряму залежить від тарифу.

«Часто ставлять у приклад міста Європи – як добре там їздити тролейбусом. Звісно, що добре! Заплатив за проїзд 1,5 євро (50 гривень) і їдеш. За ці кошти у Європі можуть купувати нові тролейбуси  та підтримувати їх у належному стані», – зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова додав, що економічно обгрунтований тариф для Луцька становить 12 гривень. Однак, якщо його ухвалять, люди просто перестануть їздити. 

Разом з тим, міський голова нагадав, що, не дивлячись на складності, у Луцьку з'явиться 17 нових тролейбусів, а також – нова тролейбусна лінія. 

Нагадаємо, раніше директор ЛПЕ Володимир Пуц повідомляв, що економічно обгрунтований тариф для Луцька – 9 гривень.

Нагадаємо, що Луцьк мав отримати 29 тролейбусів ще на початку осені. Однак, нині містом курсує лише 12 нових транспортних засобів. Ще 17 тролейбусів місто має отримати вже на початку 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів