Поділитись:

Проїзд у тролейбусі у Луцьку має коштувати 9 гривень, – директор ЛПЕ (відео)

Вівторок, 21 грудня 2021, 08:00

Тариф на проїзд у тролейбусі у Луцьку економічно не обгрунтований та не покриває всіх витрат «Луцького підприємства електротранспорту».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації 20 грудня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився у директора ЛПЕ Володимира Пуца, чи є наявний тариф економічно обгрунтованим і чи покриває він усі витрати підприємства.

Зі слів Володимира Пуца, тариф абсолютно не покриває витрат та не обгрунтований. Адже тарифи на електроенергію істотно зросли: з 2,95 до 5,2 гривні. В місяць підприємство витрачає 1,4 мільйона гривень на електроенергію.

«Економісти нам доводять, що це не обгрунтований економічно тариф. Сьогодні ми працюємо за найнижчим тарифом в Україні, як на кілометр руху, так і на одного пасажира», – підкреслив Володимир Пуц.

Депутат Андрій Лучик поцікавився, яким має бути економічно обгрунтований тариф на сьогодні.

Зі слів Володимира Пуца, економічно обгрунтований тариф має складати приблизно 9-9,5 гривні. Однак, додає директор ЛПЕ, такий тариф наразі можливий лише у великих містах, на зразок Києва чи Одеси.

Окрім того, Володимир Пуц зазначив, що використання орендованих автобусів на тролейбусних маршрутах вкрай не вигідне. Хоч ні автобуси, ні їхні водії не підпорядковуються безпосередньо ЛПЕ, дохід, отриманий цими автобусами, зараховується як дохід підприємства, з якого необхідно сплачувати податки. За словами директора, прибутку таке господарювання практично не приносить. 

До слова, з 1 січня автобуси більше не курсуватимуть на тролейбусних маршрутах.

Нагадаємо, що близько 24 кілометрів тролейбусних ліній у Луцьку потребують заміни у зв'язку зі зношеністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів