Поділитись:

У Луцьку з'явиться 17 нових тролейбусів і нова тролейбусна лінія (відео)

П'ятниця, 17 грудня 2021, 11:12

До березня 2022 року Луцьк придбає 17 нових тролейбусів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергоощадження 17 грудня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, яка доля стратегії розвитку громадського транспорту міста, яку попередньо напрацювали у міській раді, однак, не затвердили.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Як зазначила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, місто планує придбати ще 17 нових тролейбусів до березня 2022 року.

«Сьогодні наш міський голова у Києві підписує договір про фінансування нової лінії, яка буде сполучати Львівську та «Новий ринок». Відповідно, програма розвитку екологічних видів транспорту і надалі буде підтримуватися», – зазначила Ірина Чебелюк.

Також заступниця міського голови додала, що між міською радою та облдержадміністрацією існує неналежна взаємодія щодо питань громадського транспорту. Ірина Чебелюк зазначила, що не повинні містом курсувати транспортні засоби, які не відповідають ухваленій транспортній концепції Луцька. За словами посадовиці, станом на 17 грудня Луцькрада та облдержадміністрація не досягли згоди щодо спірних питань.

Ірина Чебелюк зазначила, що Волинська ОДА не виконує підписаний меморандум, затверджений рішенням суду. Тому міськрада знову планує судитися з облдержадміністрацією та звертатися до центральних органів виконавчої влади з проханням втрутитися у ситуацію. Адже місто обрало пріоритетом розвиток екологічних видів транспорту.

Нагадаємо, що у Луцьку затвердили перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) Луцької міської територіальної громади у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів