Поділитись:

Поширюється по всьому організмі: коронавірус може жити в тілі понад сім місяців

Вівторок, 28 грудня 2021, 02:46
Поширюється по всьому організмі: коронавірус може жити в тілі понад сім місяців

Коронавірус може за кілька днів поширитися від повітроносних шляхів до мозку, серця та майже кожної системи органів у тілі людини та залишатиметься в організмі упродовж 230 днів із моменту появи перших симптомів зараження.

Про це свідчать результати поки нерецензованого дослідження вчених із Національного інституту охорони здоров’я США, пише Hromadske.ua.

За словами науковців, дослідження довело, що коронавірус може відтворюватися у клітинах людського організму далеко за межами дихальної системи. Наразі існує багато досліджень, які як підтверджують, так і заперечують таку можливість.

Дослідники зі США виявили присутність РНК-вірусу в різних частинах тіла досліджуваних пацієнтів, включаючи мозок, протягом 230 днів із моменту появи перших симптомів захворювання на коронавірус у цих людей.

Дослідження проводили в американському штаті Меріленд на основі розтинів та вивчення тканин 44 людей, які померли в перший рік пандемії. Таке дослідження вважають найповнішим аналізом шляхів розповсюдження та присутності в тілі людини вірусу SARS-COV-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів