Поділитись:

Дорогі та неефективні: у МОЗ розповіли про таблетки від коронавірусу

Неділя, 26 грудня 2021, 02:21
Дорогі та неефективні: у МОЗ розповіли про таблетки від коронавірусу

Таблетки від коронавірусу виробництва Pfizer почнуть постачати в Україну вже на початку 2022 року. Проте графік надходження таблеток ще може бути змінений, залежно від різних факторів.

Про це головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів в інтерв’ю «Суспільному».

За словами Кузіна, поки невідомо, як будуть використовувати таблетки. Попередньо відомо, що мають бути змінені національні протоколи.

«Коли протоколи будуть відкориговані в залежності від інструкції, тоді й будуть роз'яснення щодо показань до їхнього застосування, при яких стадіях, на яких етапах і хто саме має це робити», – пояснив він.

Глава національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій в тому ж інтерв'ю наголосив, що таблетки від Pfizer досить дорогі. Їхня ціна за курс становить приблизно 500 доларів.

Представник МОЗ припускає, що ціна може ще знижуватися, коли йтиметься про випуск препаратів для інших країн. Він також зауважив, що дані про ефективність препарату є «досить обнадійливі». Але додав, що будь-які лікарські засоби мають свої побічні ефекти.

«Сподіватися на те, що я захворію і буду мати ефективне лікування, — це більш дурна ідея подібно до того, що "я пристебнувся, але сяду п'яним за кермо і буду їхати зі швидкістю 200 км на годину"», – заявив Федір Лапій.

За його словами, краще щепитися проти коронавірусу, тому що станом на сьогодні вартість дози вакцини коливається в районі 2-3 доларів. Натомість ефективність попередження тяжкого перебігу, коли взагалі немає потреби використовувати подібні препарати, від вакцинації є досить високою, навіть за першими даними щодо «Омікрону».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів