Поділитись:

З 1 січня у Луцьку може здорожчати вода (відео)

Понеділок, 27 грудня 2021, 16:07
З 1 січня у Луцьку може здорожчати вода (відео)

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зміну тарифів для 45 водоканалів, у тому числі й для КП «Луцькводоканал». Зміни набудуть чинності з 1 січня.

Про це помляє Цензор.НЕТ.

На зміну тарифів вплинули збільшення витрат на оплату електроенергії (на 33% з водопостачання та на 60% з водовідведення) та на паливно-мастильні матеріали.

Згідно з рішенням НКРЕКП, найбільші тарифи встановлені для побутових клієнтів КП «Облводоканал» (Запоріжжя) – 54,63 гривень (без ПДВ) за 1 кубометр водоспоживання загалом (централізоване водопостачання та централізоване водовідведення).

Також високі тарифи встановлені для клієнтів КП «Уманьводоканал» – 47,92 гривень за 1 кубометр та КП «Бердянськводоканал» – 47,56 гривень.

У Києві тарифи зростуть на 20% до 25,32 гривень (без ПДВ) за 1 кубометр (30,38 гривень з ПДВ). З них: централізоване водопостачання 16,164 грн/кубометр з ПДВ; централізоване водовідведення 14,22 грн/ кубометр з ПДВ.

Для лучан тариф зросте на 16% та становитиме 23,68 гривні за 1 кубометр води. Раніше кубометр води вартував 20,41 гривні. Втім остаточне рішення про підвищення тарифу прийматиме Луцька міська рада. Нижчий тариф на воду, ніж в Луцьку, лише у Вінниці, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях.

Нагадаємо, що Комунальне підприємство «Луцькводоканал» планує придбати сонячну електростанцію. Це дозволить значно заощаджували на електроенергії в пікові години навантаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів