Поділитись:

Вода у Луцьку мала б бути дорожчою на 5 гривень за куб, – директор Луцькодоканалу

Вівторок, 21 грудня 2021, 16:00

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» було готовим до істотного підняття тарифів на електроенергію. Хоч окремі програми розвитку підприємства довелося згорнути, загалом водоканал зумів закумулювати достатню суму коштів, щоб витримати скачок тарифів на енергоносії. 

Про це повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 21 грудня.

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер поцікавився, наскільки істотне зростання тарифів на енергоносії вплинуло на роботу підприємства.

«Раніше за одну добу лише очисні споживали енергоресурсів на 200 тисяч гривень. Яка зараз ситуація? І чи можете ви сказати, що вона на підприємстві погіршилася саме через зростання тарифів на електроенергію?», – запитав у Віктора Гуменюка Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Директор «Луцькводоканалу» повідомив, що підприємство було готове до такої ситуації. Разом з тим, через ріст тарифів довелося відмовитися від деяких планів щодо модернізації підприємства. На думку Віктора Гуменюка, встановлений тариф на електроенергію занадто високий, а минуле підняття тарифу було занадто різким.

«Оскільки 70% водоканалів в Україні, і наш в тому числі регулюються Національною комісією, наш економічно обгрунтований тариф не створював би великого навантаження на кінцевого споживача. Електроенергія становила 28% від вартості послуг водопостачання та водовідведення, а це – додаткові 5 гривень за кубічний метр води», – пояснив Віктор Гуменюк.

Однак, зазначив директор водоканалу, аби уникнути невдоволення населення, у Луцьку вирішили не підвищувати тариф на послуги водопостачання та водовідведення до економічно обгрунтованого. Тож його скорегували лише на індекс інфляції.

Відтак кошти, які б могли бути спрямовані на інвестиційні програми, підприємство вимушене скерувати на покриття різниці у тарифах.

Нагадаємо, що раніше Віктор Гуменюк повідомив, що як в питаннях водопостачання, так і водовідведення, альтернативи «Луцькводоканалу» у прилеглих до міста селах немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 лютого 2024
09:00
31 січня 2024
29 листопада 2023
28 листопада 2023
05 вересня 2023
06 липня 2023
01 липня 2023
06 червня 2023
12 травня 2023
20 квітня 2023