Поділитись:

Лише у двох селах Луцької громади розвиватимуть мережі водопостачання

Вівторок, 16 листопада 2021, 19:46
Лише у двох селах Луцької громади розвиватимуть мережі водопостачання

Лише у двох селах Луцької міської територіальної громади планують розвивати мережу водопостачання та водовідведення. В інших – це економічно недоцільно.

Про це повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк під час дня депутата у Луцькій міській раді 16 листопада. 

Під час обговорення проєкту модернізації КП «Луцькводоканал» депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася, які заходи модернізації планують здійснити у селах, прилеглих до Луцька.

Віктор Гуменюк повідомив, що як в питаннях водопостачання, так і водовідведення, альтернативи «Луцькводоканалу» у прилеглих до міста селах немає.

«Альтернативи «Луцькводоканалу» у селах не може бути. Сьогодні у нас стабілізована ситуація по всіх свердловинах. На сьогодні є пропозиції по 4 селах щодо підключення водогонів, в яких якість води залишає бажати кращого. Ми закупили насосні агрегати. На нанстуний рік є сподівання щодо програми підтримки питної води. На наступну сесію Луцької міської ради виноситиметься питання про фінансування 60% вартості програми з держбюджету», – розповів Віктор Гуменюк.

За словами директора КП «Луцькводоканал», передбачається деяка модернізація водогонів у селах Брище та Рокині. Зокрема планується поставити модульні станції очищення й хлорування питної води. Вони працюватимуть автоматично. Один модуль вартує 2,5 мільйона гривень. Також у цих селах, за словами Віктора Гуменюка, є два водозабори, де є перспектива розвитку і появи нових клієнтів. В інших селах, зазначає директор «Луцькводоканалу», економічно не ефективно щось модернізовувати.


Щодо каналізування, то «Луцькводоканал» подав відповідний проєкт на 15 мільйонів євро. За словами Віктора Гуменюка, будівництво навіть локальних очисних споруд дуже дороговартісне і технічно складне. Тож єдиний варіант – це розширення наявних мереж.

Також Віктор Гуменюк розповів, що нове будівництво у Луцьку не створює непомірного навантаження на мережі.

«Будь-яке будівництво розпочинається на підставі технічних умов. Будь-яке будівництво ми можемо спрогнозувати, як воно впливає на мережі. Якщо поряд мережа, яке не може приймати стоки з новобудови, – забудовник добудовник добудовує мережу. Але таких проблем, що мережа не може прийняти стоків взагалі – немає», – повідомив Віктор Гуменюк.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Луцькводоканал» проводить тотальну модернізацію. Триває оновлення обладнання та закупівля нової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
28 листопада 2023
05 вересня 2023
20 квітня 2023
18 квітня 2023
25 березня 2023
27 грудня 2022
16:08
26 грудня 2022
06 жовтня 2022
15:51
09 вересня 2022