Поділитись:

На водоканалі Луцька – тотальна модернізація

Четвер, 30 вересня 2021, 11:21
На водоканалі Луцька – тотальна модернізація

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» проводить тотальну модернізацію. Триває оновлення обладнання та закупівля нової техніки.

Про це повідомив директор підприємства Віктор Гуменюк під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 30 вересня.

Як повідомив директор водоканалу, інвестиційна програма у 2022 році буде вдвічі більшою за рахунок прибутковості підприємства. Також завдяки програмі підтримки місько ради триває модернізація свердловин та автоматизація процесів для економії електричної енергії.

Окрім того КП «Луцькводоканал» реалізовує проєкт НЕФКО на 2 мільйони євро. Ці кошти спрямують на модернізацію найбільших каналізаційно-насосних станцій та 19 підвищувальних насосних станцій. Також встановили 300 засобів обліку у багатоквартирних житлових будинках. На це спрямували 9 мільйонів гривень.

КП «Луцькводоканал» також бере участь у всеукраїнському проєкті розвитку муніципальної інфраструктури, який фінансується за кошти Світового банку. В рамках цього проєкту луцькому водоканалу вдалося залучити більше 400 мільйонів гривень на реконструкцію очисних споруд та магістральних водогонів,оновити техніку та закупити сучасне лабораторне обладнання.

«Ми для себе визначили ключовий пріоритет –– рухатися в напрямку якісних послуг», – зазначив Вікор Гуменюк.

Також директор водоканалу додав, що підприємство має технічну можливість встановлювати бювети.

Міський голова Ігор Поліщук додав, що у місті проводиться колосальна робота щодо модернізації підйомних насосних станцій, без яких неможливо підняти воду вище четвертого поверху. Ці станції перебували у вкрай зношеному стані, тож лучани, які проживають у багатоквартирних будинках могли стикнутися із проблемою припинення водопостачання. На реконструкцію 19 підйомних станцій виділили близько 14 мільйонів гривень.

Щодо каналізаційних мереж, то у водоканалі не бачать можливості проведення їх повної модернізації. Адже це – понад 500 кілометрів  труб різного діаметру. Значна частина із них перебуває у дворах, де проведений благоустрій. Тому, за словами Віктора Гуменюка, відновлення благоустрою після заміни труб обійдеться дорожче, аніж сама заміна мереж.

Однак, мережі, якими перекачуються стоки з цілих мікрорайонів міста, перебувають у значно гіршому стані, ніж дворові каналізаційні мережі. Аварія на цих мережах може призвести до екологічного лиха. Тому, в першу чергу, всі ресурси спрямовуються на ремонт саме цих мереж. 

«Справність каналізаційних мереж залежить від культури їх використання. У 95% випадків забиття каналізаційної мережі пов'язане із її неправильним використанням мешканцями», – зауважив Віктор Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
03 лютого 2024
09:00
31 січня 2024
28 грудня 2023
02 лютого 2023
31 серпня 2022
19:30
20 січня 2022
21 грудня 2021
08 вересня 2021