Поділитись:

Відстежити пересування Санти онлайн: він уже пролетів над Україною (фото)

Неділя, 26 грудня 2021, 07:48
Відстежити пересування Санти онлайн: він уже пролетів над Україною (фото)

Військові США і Канади повідомили, що відстежують в реальному часі шлях Санта Клауса, який розносить подарунки. Він уже пролетів над Україною.

Про це пише Суспільне та Hromadske.ua.

24 грудня «сани Санта Клауса» вже вирушили у дорогу з містечка Рованіємі у фінській Лапландії. Саме там розташована резиденція Санти на Північному полюсі.

Пересування Санти можна відстежити на сайті Flightradar, який почав показувати маршрут Санти у 2017 році.

Також маршрут Санти відстежує різдвяна програма, створена командуванням повітряно-космічної оборони США – NORAD Tracks Santa. Щорічно, починаючи з 1955 року, напередодні Різдва NORAD Tracks Santa повідомляє «шлях» казкового Санта-Клауса, який покинув Північний полюс і відправився дарувати подарунки дітям по всьому світу.

За даними NORAD, Санта-Клаус пролетів над Україною приблизно о 14:45 24 грудня.

Відстежити пересування Санти онлайн: він уже пролетів над Україною (фото) 

Тоді американська торговельна мережа Sears розмістила в газеті оголошення, де був номер телефону, за яким діти могли «зателефонувати Санта Клаусу». У номері допустили помилку – і діти потрапляли до Континентального командування повітряно-космічної оборони. Після цього військові вирішили щороку показувати вигаданий маршрут головного різдвяного героя.

Відтоді напередодні Різдва за Григоріанським календарем, 25 грудня, о 6:00 (13:00 за Києвом) на сайті NORAD Tracks Santa починають показувати маршрут Санта-Клауса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів