Поділитись:

На 10 місці в Україні: Forbes оцінив статки Святого Миколая у 815 мільйонів доларів

Неділя, 19 грудня 2021, 07:42
На 10 місці в Україні: Forbes оцінив статки Святого Миколая у 815 мільйонів доларів

У ніч на 19 грудня в Україні святкують день Святого Миколая. Кожного року він дарує безліч подарунків дітям, тому це потребує серйозних інвестицій. Forbes вирішив порахувати, на якому місці був би Миколай за оцінкою його статків.

Про це йдеться на офіційній сторінці Forbes Україна.

Найчастіше Святий Миколай кладе дітям під подушку подарунки – солодощі та іграшки. Неслухняні діти отримують замість подарунків різки. В Україні, за підрахунками Forbes, у грудні 2021 року подарунки від святого отримають понад 7 млн дітей, а їхній середній чек становитиме 20 доларів. У результаті на подарунки українським дітям піде близько 143 мільйони доларів.

У розрахунку статків, крім ціни подарунків, також враховуються заводи Миколая, які здатні забезпечити виробництво подарунків, – рівною мірою іграшок та солодощів. Для розрахунку можливої середньої оцінки заводу з виробництва солодощів та іграшок Forbes проаналізував фінансові показники публічних кондитерських та іграшкових компаній.

Активи Святого Миколая мають дисконт за непублічність, але водночас збільшувальний коефіцієнт за дбайливе ставлення до довкілля, оскільки жодного повідомлення про їхню шкоду не зафіксовано. Виторг кожного міг би бути близько $177 млн. У підсумку капіталізація кондитерського заводу Святого Миколая – 167 мільйонів долара, а іграшкового – 289 мільйонів доларів.

Резиденції Святого Миколая в Україні знаходяться у Львові (у Парку Культури та біля Шевченківського гаю), а також у Полтаві, Львівській області (с. Зиболки, «Зимова Казка»), Івано-Франківській області (с. Поляниця) та Одеській області (с. Осички). Forbes в оцінці не враховує релігійних споруд.

Святковий персонаж, який дарує дітям подарунки. Forbes не брав до уваги статки реального прототипу Святого Миколая – Миколая Мирлікійського Чудотворця. Вони були значними у IV столітті, але нікчемно малі для загальної оцінки. До того ж святий, як вважається, роздав більшу частину нужденним. Не оцінювалися також статки інших персонажів, прототипами яких є Миколай Чудотворець (зокрема і Санта-Клауса).

Отже, статки Святого Миколая склали $815 млн. Вони складаються з:

  •     подарунки дітям у грудні 2021 року – 354 мільйони доларів;
  •     потужності з виробництва іграшок – 289 мільйонів доларів;
  •     потужності з виробництва солодощів – 167 мільйонів доларів;
  •     нерухомість – 5 мільйонів доларів.

Цього вистачило б, щоб потрапити на 10 місце до списку найбагатших України, який Forbes опублікував у травні 2021 року. У цій версії рейтингу Святий Миколай опинився б одразу після бізнесмена Олександра Ярославського, статки якого Forbes оцінив у $820 млн. Засновник агрокомпанії МХП Юрій Косюк перемістився б на 11 місце у рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів