Поділитись:

В Італії єпископ сказав дітям, що Санти не існує

Неділя, 12 грудня 2021, 02:26
В Італії єпископ сказав дітям, що Санти не існує

В Італії католицький єпископ Антоніо Стальяно  сказав групі дітей, що Санта-Клауса не існує. Після обурення батьків єпархія вибачилася.

Про це повідомляє Associated Press, пише hromadske.ua.

Антоніо Стальяно нещодавно під час релігійного фестивалю заявив, що Санта-Клауса не існує, а його червоний костюм створила компанія Coca-Cola для реклами. Історія набула розголосу після того, як італійські медіа почали цитувати слова єпископа. А це призвело до обурення батьків.

Директор із комунікацій єпархії Ното Алессандро Паоліно вибачився за слова Стальяно, які могли розчарувати дітей. За його словами, наміри Стальяно були зовсім іншими.

«Ми не повинні руйнувати уяву дітей... Санта-Клаус – це ефективний образ, який передає важливість дарування, щедрості, обміну. Але коли цей образ втрачає сенс, то Санта-Клаус починає символізувати споживацтво, бажання володіти та купувати. Тоді образу потрібно надати новий зміст», – зазначив Паоліно.

За його словами, Стальяно намагався наголосити на справжньому значенні Різдва та хотів нагадати про Святого Миколая, який давав подарунки бідним.

Частина вірян підтримала спробу єпископа зосередитись на католицькому значенні Різдва, однак частина людей звинувачувала Стальяно у тому, що він втручається у сімейні традиції та знищує дух святкування у дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів