Поділитись:

Від 5 до 10: у Луцьку судитимуть винуватця ДТП, у якій загинув священник (відео)

П'ятниця, 24 грудня 2021, 13:44
Від 5 до 10: у Луцьку судитимуть винуватця ДТП, у якій загинув священник (відео)

Слідчі спрямували до суду обвинувальний акт щодо зловмисника, який нетверезим спричинив смертельну аварію в центрі Луцька.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Нагадаємо, увечері 14 листопада на проспекті Василя Мойсея у Луцьку на тротуарі п’яний 23-річний водій збив єпископа Олега Ведмеденка, коли той повертався з прогулянки. Водій, який збив священника, влітку минулого року нападав на Луцьких муніципалів із газовим балончиком. Згодом, 16 листопада стало відомо, що Луцький міськрайонний суд обрав підозрюваному запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторошні кадри: з'явилося відео смертельної аварії з єпископом у Луцьку (відео 18+)

Досудове розслідування у цій справі здійснювала група слідчих Луцького районного управління поліції. Завдяки їхнім злагодженим діям воно завершилось в максимально короткий термін – за півтора місяця.

«Сьогодні до суду спрямовано матеріали одразу за двома статтями Кримінального Кодексу України: ч. 3 ст. 286-1 та ч. 1 ст. 135», - розповів старший слідчий Луцького РУП Андрій Куць.

За словами поліцейського, водія звинувачують не лише в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, а й в завідомому залишенні без допомоги людини, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження. Адже нетверезий водій, вчинивши аварію, намагався покинути місце події, не надавши допомоги потерпілому, однак був затриманий неподалік.

Норма алкоголю в його крові була перевищена більш як в 6 разів.

Зловмиснику загрожує від 5 до 10 років в’язниці.

Нині він продовжує перебувати під вартою.

Нагадаємо, 23 грудня у Маневичах автомобіль Renault Kangoo збив на пішохідному переході 15-річну школярку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024