Поділитись:

«В нас нема свідоцтва про народження Ісуса»: волинські священники про дату Різдва (відео)

Четвер, 23 грудня 2021, 18:46
«В нас нема свідоцтва про народження Ісуса»: волинські священники про дату Різдва (відео)

Очільник Православної церкви України Епіфаній нещодавно заявив, що невдовзі православні віряни України святкуватимуть Різдво разом з християнами західного обряду – 25 грудня.

Насправді й православні, і католики святкують Різдво Христове в один день – 25 грудня. Хоча ця дата народження Ісуса Христа – умовна. Ані в Біблії, ані в жодному документі її не знайти.

Традиція святкувати Різдво Христове 25 грудня в католиків та православних залишилася й досі. Однак роблять вони це, у значній своїй частині, за різними календарями. На Заході – здебільшого за григоріанським календарем, а, наприклад, в Росії, Грузії, Сербії та Україні велика кількість вірян відзначає його за юліанським календарем.

Зараз юліанським календарем продовжують користуватися Російська, Грузинська, Сербська, Єрусалимська православні церкви, а також Православна церква України (ПЦУ) та Українська греко-католицька церква (УГКЦ).

Детальніше про те, що думають волинські священники про дату святкування Різдва, дивіться у відеосюжеті телеканалу «Конкурент ТВ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024