Поділитись:

Дороги, парки та сміттєзвалище: на що Луцьк витратить 500 мільйонів

Четвер, 23 грудня 2021, 11:25
Дороги, парки та сміттєзвалище: на що Луцьк витратить 500 мільйонів

Міський голова Луцька Ігор Поліщук розповів, на що буде спрямований бюджет розвитку Луцької міської територіальної громади у 2022 році. Який, до слова, вдалося збільшити майже у двічі – до 500 мільйонів гривень.

Про це очільник міста розповів під час чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня. 

Зокрема, 155 мільйонів гривень планують виділити на ремонт доріг, 35 – на ремонт дворів і прибудинкових територій. Зокрема, за ці кошти планується завершити ремонт проспекту Волі та вулиці Дубнівської, оновити бульвар Дружби Народів та розпочати реконструкцію проспекту Відродження.

За кошти бюджету розвитку відремонтують дах та фасад ліцею № 5. А на території школи № 24 планують спорудити стадіон. Окрім того, у місті облаштують 4 спортивні майданчики зі штучним покриттям. Також планують добудувати школу №13. На ці потреби додатково виділять 10 мільйонів гривень із Державного фонду регіонального розвитку. Загальний бюджет будівництва складе 80 мільйонів гривень. Добудувати школу планують впродовж трьох років.

З бюджету розвитку також виділять 10 мільйонів гривень на реконструкцію полігону твердих побутових відходів у селищі Брище.

Триватиме й реконструкція зелених зон міста. Зокрема, облаштують парк 900-річчя Луцька. Там планують розчистити водойми, прокласти комунікації для облаштування вбиральні та розпочати облаштування доріжок. Окрім цього, у Луцьку планують облаштувати чотири нові сквери: на проспекті Відродження біля готелю «Профспілковий», на проспекті Перемоги, поряд із приміщенням історичного факультету ВНУ, на вулиці Винниченка біля приміщення  ГУНП та на перехресті вулиць Львівська та Даньшина. 

На капітальний ремонт мосту на вулиці Шевченка у Луцьку планують виділити 10 мільйонів гривень.

Також, як додав міський голова, на проспекті Соборності планують спорудити урбан-парк.

Окрім того, на вулицях Ковельській, Чернишевського та Станіславського замінять LED освітлення, встановлять світлофори на вулицях Володимирській, Окружній, перехресті вулиць Конякіна та Федорова. 

Нагадаємо, що 22 грудня Луцька міська рада ухвалила бюджет Луцької міської територіальної громади на 2022 рік. Його розмір становить 3 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів