Поділитись:

Прошмигнути не вдасться: увесь Луцьк покриють камерами фіксації швидкості

Середа, 22 грудня 2021, 16:41
Прошмигнути не вдасться: увесь Луцьк покриють камерами фіксації швидкості

Щонайменше 15 камер у Луцьку фіксуватимуть швидкісний режим автомобілів у місті. У майбутньому такими камерами планують охопити все місто.

Про це заявила очільниця Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська під час чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня. 

Під час обговорення нової редакції статуту Департаменту мунварти депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікаивився, як фіксуватиметься порушення швидкісного режиму в Луцьку.

«Ви суттєво доповнили пункт 3.1.5. свого положення і окрім накладення штрафів за порушення правил зупинки стоянки та паркування  ви хочете стягувати штрафи і за порушення швидкісного режиму водіями за наявності відповідних відеодоказів зафіксованих в автоматичному режимі. І тут виникає ряд питань у водіїв», – зазначив Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход

Зокрема, водії цікавляться, чи має департамент такі повноваження відповідно до закону, чи сертифіковані ці камери та чи не будуть дублюватися штрафи, виписані мунвартою зі штрафами, виписаними поліцією.

Юлія Сиротинська зазначила, що відповідно до програми «Безпечне місто», щонайменше 15 сертифікованих камер у Луцьку фіксуватимуть швидкісний режим у автоматичному режимі. За словами головної муніципалки, в майбутньому до системи «Безпечне місто» будуть підключені відповідні камери, які покриватимуть все місто. Тож водіям доведеться дотримуватися швидкісного режиму по всьому місту, а не лише перед певними каскадами відеокамер.

Щодо штрафів, то Юлія Сиротинська пояснила, що Департамент муніципальної варти та поліція виписують штрафи за різні порушення, тому вони не можуть дублюватися.  

Як додав міськи голова Луцька Ігор Поліщук, відповідні сертифіковані камери досить дороговартісні. Однак, у разі встановлення їх за кошти міського бюджету, частина доходу зі сплати штарфів буде надходити до міського бюджету.

Нагадаємо, що за більше ніж 6 мільйонів гривень на проспекті Волі у Луцьку планують встановили 300 камер відеоспостереження. Завдяки такій системі вони зможуть виявляти людей, які пошкоджують комунальне майно, або ж вчинили інший злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів