Поділитись:

Одні паркують, інші штрафують: як вживаються «АвтоПаркСервіс» та мунварта у Луцьку

Середа, 22 грудня 2021, 15:24
Одні паркують, інші штрафують: як вживаються «АвтоПаркСервіс» та мунварта у Луцьку

Департамент муніципальної варти та комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» не дублюють повноваження. Адже КП займається організацією паркування та впорядкування паркувальних майданчиків у місті, а мунварта – опікується дотриманням правил паркування.

Це пояснила очільниця Департаменту муніципальної варти Луцька Юлія Сиротинська під час чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня.

Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, чи не дублюють повноваження муніципали та «АвтоПаркСервіс», адже обидві структури займаються паркуванням.

Михайло НаходМихайло Наход
 

«Мені і багатьом лучанам дуже імпонує те, що у місті з’являються цивілізовані майданчики для паркування та можливість оплати за паркування за допомогою мобільного додатку. Але виникає питання: чому паркуванням у нас займається саме Департамент муніципальної варти, а не спеціальне КП «АвтоПаркСервіс». Я тут вбачаю дублювання функцій двох підрозділів. Якщо цим питанням займається ваш департамент, то можливо нам не потрібно комунальне підприємство?», – запитав Михайло Наход. 

Юлія Сиротинська пояснила, що повноваження двох структур не дублюються. Адже КП «АвтоПаркСервіс» займається упорядкування паркувальних майданчиків та організацією паркування у місті. В той час як Департамент муніципальної варти займається лише контролем за дтриманням правил паркування у місті. Штрафи, виписані інспекторами, стягнуються у дохід бюджету міста. До стягнення плати за паркування Департамент мунварти не має жодного відношення.

Нагадаємо, що Департамент муніципальної варти у Луцьку займатиметься благоустроєм території, яку очищатиме від незаконної забудови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
08 квітня 2024
30 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
02 березня 2024
26 лютого 2024
24 лютого 2024