Поділитись:

«Культура – це не перформанс, де бігає мужик без трусів», – мер Луцька депутатці

Середа, 22 грудня 2021, 19:03

Фото ілюстративне

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська розкритикувала програму розвитку культури Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки. У відповідь отримала жорстку критику від міського голови.

Конфлікт між депутаткою та мером стався під час обговорення програми розвитку культури на черговій сесії Луцької міської ради 22 грудня.

«Я сьогодні не буду підтримувати програму розвитку культури. Програма була внесена на розгляд депутатів в останнім момент. Мені б хотілося більше приділити їй часу. Такий стан справ обгрунтували тим, що вивчали ситуацію у приєднаних селах», – заявила Алла Доманська.  

Алла ДоманськаАлла Доманська
 

Депутатка пригадала, що в цей час прийняли рішення про призначення Заборольського будинку культури, переведення Прилуцького будинку культури в інше підпорядкування тощо. На думку депутатки, це мало б бути наслідком проведеного аналізу ситуації.

Також Алла Доманська додала, що в процесі підготовки до сесії їй стало відомо, що готується концепція розвитку клубних закладів.

«Тепер виникатиме питання: наскільки програма відповідає концепції, а концепція – програмі», – зауважила депутатка.

Що ж до змісту програми, то Алла Доманська заявила, що, на її думку, головною метою програми розвитку культури «неприпустимо ставити модернізацію інфраструктури».

«Модернізація – це лише засіб, а не основна мета розвитку культури. В першу чергу, культура – це про роботу з людьми», – вважає Алла Доманська.

Також депутатка невдоволена індикаторами оцінки якості виконання програми. На її думку, всі програмам Луцької  міської ради не вистачає конкретних цифр.Загалом же, Алла Доманська вважає, що у Луцьку недооцінюють культуру, як показник сталого розвитку громади.

Виступ Алли Доманської прокоментував міський голова Луцька Ігор Поліщук.

«Я вважаю, що вам, як працівнику закладу культури, некоректно давати такі коментарі. По-перше, ваша етика і ваше розуміння субординації залишає бажати кращого. По-друге, культура – це не тільки, коли у Луцькій художній галереї театр організовує перформанс, де мужик бігає без трусів», – звернувся Ігор Поліщук до депутатки.  

Також Ігор Поліщук звернув увагу, що депутатка суперечить сама собі, адже у своєму виступі говорить, що модернізація закладів не повинна бути пріоритетом, разом з тим говорить про потреби Заборольського будинку культури та багато інших матеріальних питань.

Після обговорення депутати підтримали програму розвитку культури Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки.

Нагадаємо, що у Луцьку завершилася реставрація такого культурного об'єкта як підземелля під колегіумом єзуїтів. Та для відвідувачів їх відкриють ще не скоро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів