Поділитись:

Старости Луцької громади прозвітували про досягнення і пріоритети 2022

Середа, 22 грудня 2021, 12:41
Старости Луцької громади прозвітували про досягнення і пріоритети 2022

Старости старостинських округів Луцької міської територіальної громади прозвітувалися про рік роботи.

Звіти старости зачитали під час чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня.

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер поцікавився, які найбільші досягнення у старост та які головні пріоритети на 2022 рік.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Голова Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський зазначив, що на Прилуцькому старостинському округу проведено найбільше робіт в порівнянні з іншими округами. Зокрема, відремонтовані вулиці Богуна, Радянська, Жовтнева. Також вдалося провести вуличне освітлення і налагодити вивезення сміття.

Окреме важливе досягнення – налагодження транспортного сполучення між населеними пунктами.

Разом з тим у 2022 році необхідно вирішувати важливі інфраструктурні проблеми. Зокрема, необхідно провести ремонт доріг загальною протяжністю 2,8 кілометра. Найгіршою є дорога до села Жабка, протяжністю 1,5 кілометра. Вона у настільки жахливому стані, що нею відмовляються їздити перевізники.

Також староста додав, що вдалося скомунікувати людей громади та погасити розчарування і негативні настрої щодо приєднання до Луцька.

«Раніше люди вважали, що будуть покинутими. Сьогодні ж вони відчувають, що є повноправникчии чмеланми громад і користуються всіма благами, якими користуються жителі Луцька», – підсумував Олександр Гурський.

Староста Заборольського старостинського округу Валерій Боярський повідомив, що пріоритет на наступний рік – капітальний ремонт школи. Адже наразі діти навчаються у 3 зміни. Вже зараз у навчальному азкладі здобуває освіту 200 дітей, у наступному році їх буде ще більше. Капітальний ремонт виконаний на 50%, тож староста наголошує на тому, що це головне завдання на 2022 рік. Міський голова Ігор Поліщук додав, що на 2022 рік передбачено 10 мільйонів гривень для капітального ремонту Заборольського ліцею. Ще в 2021 році встигнуть освоїти 3 мільйони гривень.

Також Валерій Боярський зазначив, що вирішені проблеми водопостачання – всі водопровідні мережі передані на баланс Луцькводоканалу. Жодних непорозумінь щодо цього, за словами старости, немає.

Староста Боголюбського старостинського округу Марія Якубовська подякувала депутатам міської ради за допомогу в органіазції пасажирських перевезень. Основна проблема округу – це питання дитячих садочків. Села почало розвиватися, кількість населення зростає, тож дитячих садків стало не вистачати. Особливо критична ситуація виникла в Боголюбах, де в садочку перебуває близько 400 дітей. Тому староста просить побудувати новий дитсадок.

Староста Княгининівського старостинського округу Валерій Войнаровський розповів про проблеми свого округу. Найбільшою проблемою є стан автомобільних доріг. Міський голова Ігор Поліщук додав, що дороги Княгининівського округу дійсно найгірші в усій громаді. Тому їхній ремонт стане основним пріоритетом цього округу у наступному році.

Депутат від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, яка ситуація із приміщенням ФАП у селі Буків. Адже воно раніше не використовувалося. 

Михайло НаходМихайло Наход
 

Староста Княгининівського старостинського округу Валерій Войнаровський розповів, що приміщення ФАП передане у комунальну власність.  

Також міський голова наголосив що вже оголошений тендер на будівництво очисних споруд у селі Липляни. Адже це чи найбільший стратегічний проєкт громади, який досить технічно складний. Після його реалізації міська рада приступить до реалізації проєкту реконструкції очисних у Рокинях.

Нагадаємо, що через підтоплення в селі Одеради школа потребує негайного ремонту.    

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
04 травня 2023
06 квітня 2023
13 березня 2023
28 грудня 2022
15 грудня 2022
17 листопада 2022
06 жовтня 2022
13:23