Поділитись:

Освіта і транспорт: старости Луцької громади розповіли про наболіле

Понеділок, 20 грудня 2021, 14:45

Старости старостинських округів Луцької міської територіальної громади розповіли, з якими проблемами стикаються найчастіше.

Про це старости зазначили під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 грудня.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася у старост, з якими проблемами вони стикаються найчастіше та як депутати міської ради можуть допомогти їх вирішити.

«З якими проблемами ви стикалися впродовж року на своїх округах і як депутати Луцької міської ради можуть допомогти у їх вирішенні», – попросила розповісти старост Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Старости нарікали, в першу чергу, на транспортне сполучення з Луцьком. Разом з тим підкреслили, що воно значно покращилось у порівнянні з попередніми роками. Однак в окремих селах дороги потребують ремонту.

 

Також старости обговорили можливе майбутнє закриття чи реорганізацію навчальних закладів. Як уточнив директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, у Рокинях та Княгининку дошкільні навчальні заклади переведуть в статус окремих юридичних осіб.

Обговорили також проблеми освітлення окремих старостинських округів. Члени комісії зазначили, що жителям сіл не обов'язково шукати старосту, щоб повідомити про проблеми освітлення тієї чи іншої території. Для цього достатньо повідомити на лінію 15-80. Разом з тим, проблема полягає в хаотичній забудові окремих населених пунктів і відсутності вулиць, як таких. Тож через це провести належне вуличне освітлення в таких населених пунктах досить проблематично.

Проблемно також чистити від снігу вузькі вулиці у приватному секторі, зокрема на дачних масивах. Адже подекуди снігоочисна техніка фізично не може туди проїхати. Також у міській раді наголосили, що місто не буде надавати послуги з розчищення снігу у приватному секторі сіл на безоплатній основі. 

Члени комісії заслухали звіт старост про роботу та взяли його до відома.

Нагадаємо, що частину шкіл у селах Луцької міської територіальної громади можуть закрити або перевести у дошкільні навчальні заклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів