Поділитись:

Частину шкіл Луцької громади можуть закрити або перетворити в садочки

Понеділок, 20 грудня 2021, 12:43

Частину шкіл у селах Луцької міської територіальної громади можуть закрити або перевести у дошкільні навчальні заклади. 

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася, яка доля навчальних закладів у селах Луцької міської територіальної громади. Адже частина із них не заповнена належним чином.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Заступниця міського голови Луцька Ірина Чебелюк зазначила,  що робити негативні висновки ще передчасно, але варто бути готовим до того, що частину цих закладів доведеться перевести у дошкільні або ж взагалі закрити.

Щодо капітальних ремонтів навчальних закладів, то, як зазначила Ірина Чебелюк, за рахунок коштів Державного фонду реконструкції та розвитку ремонтуватимуть школу №13. Ще ряд закладів має можливість взяти участь у проєкті з енергоефективності.

«Виділені кошти на нову програму у сфері енергоефективності, в рамках якої ми плануємо залучити кошти для утеплення та ремонту даху школи №5. Також у проєкті енергоефективності беруть участь школи у Боголюбах і Жидичині, а також школа №7 та садочок №26. Ми очікуємо, що ми потрапимо в цей проєкт і отримаємо кошти з Нового року», – зазначила Ірина Чебелюк. 

Нагадаємо, що на Волині припинили проводити раптові перевірки серед працівників їдалень у дитячих садочках та школах.Найбільше випадків захворювання золотистим стафілококом виявили в кухарів освітніх закладів в Нововолинську (20,5 %), колишніх Камінь-Каширському (19,8 %), Луцькому (17, 3 %) та Горохівському районах (16,2 %).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів