Поділитись:

Ожеледиця: у Луцьку побільшало звернень в травмпункт (відео)

Середа, 22 грудня 2021, 09:21

фото ілюстративне

У Луцьку через ожеледицю на дорогах побільшало звернень людей до травмпункту із травмами різного ступеня важкості.

Зі слів лікаря-травматолога медоб'єднання Луцької тергромади Ігоря Шпетуна, станом на 17:00 год. 21 грудня по медичну допомогу звернулися 30 осіб, – повідомляє Суспільне.

У першій половині дня, розповів медик, у травмпункт звернулися 25 осіб, половина з них отримала переломи під час падіння на слизькій дорозі.

«З дев'ятої ранку і до обіду поступило 25 людей, з них близько 11 людей отримали переломи в ділянці променево-зап'ястного суглоба. Були вивихи плечового суглоба, були переломи шийки стегнової кістки – різноманітні травми», – говорить медик.

Найчастіше люди, падаючи, отримують переломи в ділянці променево-зап'ястного та гомілково-ступневих суглобів, – зазначив лікар Ігор Шпетун. З його слів, найбільше люди травмуються вранці та ввечері, коли йдуть на роботу та повертаються додому.

 

Лучанин Сергій приїхав у травмпункт Луцької міської лікарні з мамою. Жінка впала і, ймовірно, зламала руку.

 

«Вона йшла з 26 школи на ринок – не посипано, було багато льоду та каміння. Вона впала на камінь», – додав чоловік.

Щоб зменшити травматизм при падінні, не потрібно ходити з руками в кишенях, а в разі падіння варто притискати підборіддя до ключиці, – розповів тренер із бразильського джиу-джитсу Михайло Савчук. З його слів, в такому випадку зменшиться ймовірність вдаритися головою в землю.

Два дні до того, 19 та 20 грудня, на волинських дорогах була ожеледиця. Нині в області – до 13 градусів морозу та не сніжить, – розповів синоптик Василь Климюк.

«Найближчі два дні в області буде зберігатися суха погода без опадів, нічна температура буде знижуватися до 8-13 градусів морозу, денна температура – від 3 до 8 градусів морозу», – повідомив Василь Климюк.

Синоптик додав: з 24 грудня на Волині проходитиме фронт, який нестиме опади у вигляді снігу та мокрого снігу, а також буде налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів